Anàlisis Clíniques

|Text alternatiu|

"La transformació tecnològica dels últims anys permetrà a l'especialista en formació conèixer i dominar les noves tecnologies aplicades en l'àmbit del diagnòstic clínic"

El Consorci Hospitalari de Vic compta amb dues dècades d’experiència en la formació de residents d’Anàlisis Clíniques gràcies a l’acreditació formativa obtinguda l’any 1995.

Des de fa uns anys, el Laboratori Clínic es troba immers en un procés de creixement i transformació tecnològica constant, el que ens permet posar a l’abast dels nostres professionals noves tecnologies i equipaments, amb sistemes més eficients de diagnòstic que optimitzen el temps de resposta i la seguretat del pacient. Aquest 2023, el CHV disposarà d’un nou edifici que agruparà les instal·lacions del Laboratori i d’Anatomia Patològica.

Tot plegat ens permet, que el 2022 recuperem la docència de FIR en l’àmbit de les Anàlisis Clíniques en un emplaçament altament equipat i amb moltes opcions formatives per als residents de l’especialitat.

El Servei

Coneix més a fons el Servei de Laboratori del CHV

Què faran els nostres residents?

El resident d’Anàlisis Clíniques podrà conèixer de primera mà els processos de diagnòstic, pronòstic, tractament, seguiment i prevenció de malaties que es realitzen al Laboratori del Consorci Hospitalari de Vic. En el seu procés formatiu, tindrà al seu abast els sistemes tecnològics més avançats, així com el suport i supervisió contínua d’un equip multidisciplinar compromès amb la seva formació.

Durant la seva estada formativa al CHV, els residents podran fer rotacions externes al Centre de Diagnòstic Biomèdic de l'Hospital Clínic de Barcelona. D’aquesta manera, podran gaudir dels avantatges de formar-se en un hospital de les dimensions de l'Hospital Universitari de Vic i complementar el seu aprenentatge amb coneixements i habilitats en tècniques que no es realitzen al nostre laboratori, per obtenir una formació completa i de gran utilitat per al seu futur professional.

Les característiques del nostre hospital permeten una formació assistencial molt completa, que alhora es pot combinar amb la recerca.

Activitat docent

Mensualment s’organitza una sessió de servei, oberta a tot al personal del Laboratori, els dimecres a les 14:30h, en la qual es revisen temes d’interès en l'àmbit de les Anàlisis Clíniques, amb la presència periòdica dels residents de l’especialitat.

Es fomenta la formació continuada dins de l'especialitat amb la realització de cursos en els diversos àmbits que inclou l’especialitat (Bioquímica, Genètica, Microbiologia, Hematologia...).

Tutora

  • Judit Serra Pladevall (jserrap@chv.cat)

La tutora diu...