Pediatria

|Text alternatiu|

"Treballem per formar especialistes capaços d’atendre la diversitat de patologies dels nens i adolescents en un model de plena coordinació amb els agents comunitaris del territori"

El Servei de Pediatria i Cirurgia Pediàtrica del CHV compta amb una llarga trajectòria en formació sanitària especialitzada acollint rotacions de residents de Medicina Familiar i Comunitària. El 2022 inicia la docència de MIR de Pediatria amb el suport d’un equip jove i amb moltes ganes de formar nous professionals de l’especialitat.

El Servei

Coneix més a fons el Servei de Pediatria i Cirurgia Pediàtrica del CHV

Què faran els nostres residents?

El resident de Pediatria es formarà al CHV mitjançant un model de molta proximitat amb els adjunts i de supervisió contínua. La motivació de tots els adjunts del servei en la docència i en la formació de pediatres adequats als temps i als llocs de treball actuals és un dels millors atractius d'aquesta plaça de formació especialitzada.

La formació en les àrees més específiques com UCI neonatal o pediàtrica, Oncologia o Hematologia es realitzarà en els hospitals de tercer nivell amb els quals tenim conveni (Parc Taulí de Sabadell i Vall d'Hebron) per tal que disposin de tots els avantatges de formar-se en un hospital de les dimensions de l’Hospital Universitari de Vic i coneguin alhora altres patologies més específiques que només es tracten a altres centres.

La rotació de Pediatria d'Atenció Primària es realitzarà a l'Àrea Bàsica de Manlleu, que consta d'un equip pediàtric consolidat i amb una àmplia expertesa.

Activitat docent

Els pediatres del servei participen en la docència dels graus de les facultats de Medicina i de Ciències de la Salut i el Benestar de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) per formar els metges, infermeres, fisioterapeutes, nutricionistes-dietistes, terapeutes ocupacionals i psicòlegs del futur.

Sessions clíniques i científiques:

  • Realitzem sessió clínica de canvi de guàrdia diària i sessió diària multidisciplinària amb infermeria de planta.
  • Dos dies a la setmana es realitza sessió clínica (bibliogràfica, casos clínics, revisió de protocols i guies i sessió de residents).
  • Un dia a la setmana es realitza sessió conjunta amb pediatria ambulatòria.
  • Dos dies a la setmana realitzem sessions per videoconferència amb l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

En aquest moment tenim tres estudis de recerca propis en marxa i formem part d'estudis multicèntrics en Endocrinologia, Infectologia i Al·lèrgia.

Tutor/a

  • Montserrat Ruiz Garcia (mruizg@chv.cat)
  • Maria Viñolas Tolosa (mvinolas@chv.cat)

La cap de servei i la tutora diuen...