Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

Tres residents de Geriatria presenten un estudi al congrés europeu de Medicina Geriàtrica

Les tres residents del CHV i de la FHSC, Laura Ciero, Clàudia Pujol i Mireia Mascaró, van presentar el treball 'Prescripció centrada en la persona afectada per malatia renal crònica' a la 17a edició del del congrés europeu de Medicina Geriàtrica, que es va dur a terme a l'octubre a Atenes (Grècia).

L'estudi 'A periodic medication reviewin frail older people from a community with chronic kidney disease' demostra que les malalties renals cròniques s'associen amb la polifarmàcia i el seguiment del model centrat en la persona permet identificar prescripcions inadequades. Una de les residents que va liderar la investigació, Laura Ciero, va poder presentar el projecte gràcies a una beca Vicenç Mercadé de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia.

En el congrés, que va tenir lloc de l'11 al 13 d'octubre, també es van donar a conèixer els últims resultats d'estudis sobre nutrició i activitat física per a un millor envelliment, malalties cardiovasculars relacionades amb l'edat i el ritme de l'envelliment o trastorns neurodegeneratius en el context geriàtric, entre altres, així com temes relacionats amb la COVID-19.