Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

Sara Fernández, resident de proximitat

La Sara Fernández va començar la seva formació sanitària al CHV com a especialista de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu l’any 2018. Fer la residència a Vic li permet compaginar aquest període formatiu clau per un metge amb el seu projecte de vida a Ripoll, a poc més de 30 quilòmetres.

Quan va haver d'escollir la seva plaça a l'assignació MIR de fa dos anys, la doctora Sara Fernández tenia clar que volia ser cirurgiana i que el Consorci Hospitalari de Vic era una de les opcions a tenir en compte: "Des que vaig començar la carrera de Medicina sempre m'havien agradat més les especialitats quirúrgiques que les mèdiques i a l'hora de triar centre vaig escollir el CHV perquè em van arribar bones recomanacions i per proximitat". Per això quan va arribar el moment clau i va veure la plaça disponible, no va dubtar a l'hora de triar-la.

Per conèixer com era la residència al CHV, Fernández va demanar consell a la que aleshores era la resident de primer any de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu. "Em va comentar que li agradava l'Hospital Universitari de Vic perquè era un hospital amb unes dimensions ideals per aprendre i per estar prop del pacient, hi havia un tracte molt personal amb la resta de professionals i des del Servei s'incentivava la recerca", afirma la resident.

Fernández és de Ripoll, però feia temps que no hi vivia, així que la residència va ser l'excusa perfecta per tornar a casa després de viure a Barcelona, a l'estranger i a Girona. La proximitat li permet anar i tornar cada dia i conciliar la seva vida personal a Ripoll amb la laboral a Vic. Alhora, també valora positivament la relació que es genera quan els futurs especialistes arriben des d'altres indrets: "Molts residents que venen a Vic s'hi queden a viure i això fa que es creï una vida social molt més activa que quan estàs per exemple a Barcelona, on la gran majoria de residents ja venen d'allà".

Amb dos anys d’experiència al CHV, Fernández ja coneix com funciona el model formatiu. "L'inici és complicat perquè et suposa adaptar-te a un ritme de vida intens, passes moltes hores a l'Hospital i com a especialista quirúrgica no sempre pots controlar a quina hora acaba la teva jornada", reconeix la resident. El cert, però, és que les dimensions de l'Hospital Universitari de Vic li van a favor perquè "el fet que hi hagi pocs residents fa que tots puguem intervenir i coneguem tots els pacients i la seva evolució".

Pel que fa a Vic, la resident destaca que "és una ciutat amb una mida perfecta, amb pràcticament tots els serveis que pots necessitar, que ofereix bastant oci, comerç i activitats esportives i culturals, i a més està molt ben comunicada".

Quan va començar la residència, Sara Fernández va dir que esperava convertir-se en una bona cirurgiana i gaudir d'aquesta experiència. De moment, va per bon camí.