Actualitat ← Altres notícies

Informació d'interès |

Pere Soley: "La Facultat de Medicina és un repte important i amb molt bones expectatives"

Els màxims responsables de la nova Facultat de Medicina han estat, aquest dimarts, a l'Hospital Universitari de Vic per parlar de la missió, el model docent i el pla d'estudis del Grau que s'impartirà a Can Baumman a partir del setembre.

El gerent del CHV, Dr. Pere Soley, la directora de Recursos Humans, Sara Manjón, i la directora de Transferència de Coneixement, Dra. Núria Roger han parlat del model de col·laboració per a la provisió de professionals com a docents: les fórmules que s'aplicaran per facilitar la compatibilitat entre l'activitat docent i l'assistencial i de les qüestions relacionades amb els processos de selecció i contractació del professorat.

El Consorci habilitarà una normativa interna clara aplicable a tots els facultatius docents. No obstant, dins d'aquest marc general, es dissenyaran unes condicions que es concretaran de forma personalitzada en cada cas. Quan les hores de docència coincideixin amb l'horari laboral, el treballador i l'empresa hauran d'acordar si es recuperen o no les hores i de quina manera.

  • Pere Soley, gerent del CHV: "La Facultat de Medicina és un repte important per a nosaltres, amb molt bones expectatives. El fet de comptar amb una Unitat Docent de Medicina aportarà prestigi a la institució".
  • Sara Manjón, directora de Recursos Humans del CHV: "Estudiarem en cada cas el marc de col·laboració més idoni perquè l'activitat docent no repercuteixi en el servei".
  • Núria Roger, directora de Transferència del Coneixement: "S'impulsaran estratègies conjuntes de desenvolupament professional per garantir l'acreditació futura dels professionals i del grau".
  • Ramon Pujol, degà de la Facultat de Medicina: "Partim d'un model pedagògic innovador que situa l'estudiant al centre de tot el procés de formació, utilitzem metodologies docents com l'aprenentatge basat en casos clínics. Volem que els nostres metges tinguin una empremta pròpia, comencem de zero i tenim l'oportunitat de ser creatius".
  • Carles Blay, responsable del Programa de Cronicitat del Departament de Salut: "La realitat quotidiana dels metges mourà l'aprenentatge de totes les assignatures, volem que els professors siguin capaços de transmetre la seva mirada de metges".