Actualitat ← Altres notícies

Actualitat general |

Guardonats als 34ens Premis Sanitat Osona 2016

El Dr. Jordi Amblàs s'emporta el premi al millor treball inèdit en l'àmbit de la salut, el Dr. Pere Roura rep el guardó al millor treball de recerca sobre càncer i la 17a Beca d'Investigació d'Osona recau en un treball sobre retinopatia diabètica elaborat per metges del CHV.

El divendres 30 de setembre, a l'Ajuntament de Vic, va tenir lloc el lliurament de la 34ena edició dels Premis Sanitat Osona, en el marc de la celebració de la Festivitat de Sant Cosme i Sant Damià, organitzada per la delegació a Osona del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.

Entre els guardonats, hi ha els següents metges del Consorci Hospitalari de Vic i de la Fundació Hospital de la Santa Creu:

> Dr. Jordi Amblàs (de CHV i FHSC) guardonat amb el Premi Sanitat Osona, en la categoria de 'treballs inèdits' pel seu estudi "En busca de respostes al repte de la complexitat clínica: disseny i avaluació d'un índex de Fragilitat basat en la Valoració Integral Geriàtrica ( Índex Fràgil - VIG )".

> Dr. Pere Roura (de CHV) guardonat amb el Premi Sanitat Osona, en la categoria de 'treballs específics sobre càncer' pel seu estudi "Les neoplàsies múltiples. Anàlisi epidemiològica dels càncers incidents del decenni 2006-2015".

> Els doctors del CHV Ignasi Saigí, Anna Aulinas i Pere Roura, juntament amb els professionals Beatriz Barragan i Hugo Alejandro Medina, han rebut la 27a Beca d'Investigació d'Osona pel seu treball "Cribratge de la retinopatía diabètica a la comarca d'Osona: 1 en contra de 3 fotos per ull Cámara no midriàtica".

> La Dra. Mariona Espaulella (de FHSC i exresident de CHV) guardonada amb la 27a Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut pel seu projecte "Relació entre la fragilitat avançada i la regeneració de teixits".

En el marc de la festivitat de Sant Cosme i Sant Damià, presidida pel conseller de Salut, Antoni Comín, la delegació d'Osona del Col·legi de Metges també va retre homenatge als 22 professionals que s'han anat jubilat des de l'any 2014, l'última edició d'aquest reconeixement.