Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

El treball de recerca de dues residents culmina en un llibre editat per la Generalitat

Les residents d'Infermeria Familiar i Comunitària de l'ICS-CHV, Laura Arroyo i Marta Carrasco, van elaborar, durant el seu segon any de residència, un treball de recerca sobre els menús idonis per a persones amb diabetis i obesitat. Ara, la Generalitat de Catalunya ha publicat el recull de receptes elaborat per les nostres residents en el llibre 'Menjar bé per viure millor'

La publicació inclou 44 receptes (11 esmorzars i 33 dinars i sopars), a més d'un recull fotogràfic dels menús, de dites populars i frases fetes i d'imatges que subratllen la importància per a les persones amb diabetis i obesitat de mesurar les quantitats que es poden ingerir de cada aliment.

La guia presenta uns plats senzills, variats i equilibrats, fàcilment adaptables a la planificació dels menús familiars i laborals. El projecte es basa en el que en dietètica es coneix com a mètode del plat, sistema mitjançant el qual es proposa un plat equilibrat que inclogui verdures, aliments proteics i aliments farinacis en quantitats moderades: la meitat del plat són verdures (amanida o verdura cuita); un quart del plat són proteïnes (peix, carn o ous) i l'altre quart del plat està format per aliments farinacis (cereals, tubercles o llegums). Finalment, les postres inclouen una peça de fruita petita.

 El llibre també ofereix un seguit de consells, tant alimentaris com d'activitat física, per a les persones amb diabetis i obesitat. En aquest sentit, per exemple, recomana evitar les mantegues, els sucs de fruita industrials, els fregits o els arrebossats, i també anima a caminar diàriament entre 30 i 60 minuts a pas lleuger o a limitar el consum de cafè a dues tasses al dia.