Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

18 metges i infermeres comencen la seva formació a Osona

Passaran entre 2 i 5 anys cursant la seva especialització als centres del Consorci Hospitalari de Vic i als CAP de la comarca.

L'Hospital Universitari de Vic ha acollit avui la presentació dels 18 nous metges i infermeres internes residents (MIR i IIR) que enguany comencen la seva formació com a especialistes als hospitals i centres sanitaris d'Osona.

En concret, s'incorporen al Consorci Hospitalari de Vic set nous metges, que es formaran respectivament en les especialitats de Geriatria (2), Psiquiatria (1), Medicina Interna (1) i Ginecologia(1); i dues infermeres en l'especialitat de Ginecologia i Obstetrícia (llevadores). Alhora, també s'incorporen nou metges i dues infermeres que es formaran com a especialistes en Atenció Familiar i Comunitària entre els centres d'atenció primària de la comarca i l'Hospital Universitari de Vic. Nou d'ells estaran adscrits a la Unitat Docent de la Catalunya Central, de l'Institut Català de la Salut, i els altres dos a ACEBA (que agrupa els CAP gestionats per entitats de base associativa).

Els nous residents han arribat a la comarca procedents d'arreu de la geografia espanyola. El període de formació dels metges oscil·larà entre els 4 i 5 anys, depenent de l'especialitat que hagin escollit, mentre que la formació especialitzada de les infermeres durarà 2 anys.

Un quart de segle dedicats a la formació

Des de fa 28 anys, el Consorci Hospitalari de Vic està acreditat pel Ministeri de Sanitat per formar metges especialistes. En l'actualitat, té en formació un total de 25 metges interns residents (MIR) i quatre llevadores internes residents (LLIR), i col·labora en la formació com a especialistes en Atenció Familiar i Comunitària d'uns altres 28 metges i cinc infermeres.

En representació de les institucions sanitàries que participen en la formació dels residents, han pres part en l'acte el Dr. Rafael Toribio, director assistencial del CHV; el Dr. Miquel Casadevall, director del Servei d'Atenció Primària (SAP) Osona; el Dr. Jordi Roca, gerent de la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic; el Dr. Roger Codinachs, tutor de l'EAP Vic, la Dra. Núria Roger, directora de Transferència de Coneixement del CHV, i la Dra. Maria Viñolas, cap d'estudis del CHV.