Actualitat ← Altres notícies

Informació d'interès |

Formació en geriatria: aprendre a tenir cura dels pacients fràgils

El divendres 11 de març el director de la Unitat territorial de geriatria i cures pal·liatives de Vic, el Dr. Joan Espaulella, va participar a les jornades d'orientació postMIR organitzades per l'acadèmia CTO

El Dr. Espaulella va explicar durant la trobada amb futurs MIR com és l'especialitat de geriatria, a més de presentar el model que dirigeix a Osona. Per començar, va exposar la feina dels geriatres destacant la importància de la valoració integral, el treball en equip i els múltiples nivells assistencials. En aquesta especialitat, a més, els professionals treballen en contacte constant amb altres especialistes.

¿Quins són els atractius de la geriatria?

La geriatria és una especialitat creixent i molt interessant, amb una base hospitalària que combina la medicina general amb l'especialitzada i amb moltes oportunitats tant a nivell acadèmic com de recerca. Permet un gran contacte no només amb altres professionals de la salut, sinó també amb serveis socials i voluntaris. Per motius com aquests, els professionals que s'hi dediquen són dels que més alts nivells de satisfacció presenten a la sanitat.

¿Perquè és una especialitat de futur?

Independentment del sistema de salut, de la política sanitària i de la situació econòmica, la població està envellint, pel que l'interès comunitari no para de créixer. A més, la formació en geriatria obre un gran ventall d'oportunitats laborals, des de l'oncogeriatria fins a la cirurgia geriàtrica.