Actualitat ← Altres notícies

Informació d'interès |

¿Com és la formació en salut mental al Consorci Hospitalari de Vic?

El passat divendres 11 de març el director del Servei de Salut Mental del Consorci Hospitalari de Vic, el Dr. Francesc Arrufat, va participar a les jornades d'orientació postMIR organitzades per l'acadèmia CTO

La participació del Dr. Arrufat va consistir en una explicació sobre la formació sanitària especialitzada en psiquiatria. A banda d'informar els futurs metges sobre l'organització de la formació de postgrau, el Dr. Arrufat va voler donar les claus sobre com és un bon professional de la salut mental, va explicar el dia a dia d'un psiquiatra i va parlar d'alguns dels motius pels quals triar l'especialitat.

Però a més, el Dr. Arrufat va voler trencar els mites sobre la salut mental i va exposar alguns dels punts forts de l'especialitat: cal saber escoltar, tenir la ment oberta i una mentalitat multidisciplinària i no jeràrquica. Com a consells, va dir als assistents que triïn salut mental si els hi agrada treballar en equip i parlar amb la gent, aptituds cabdals.  Els futurs residents també es van mostrar interessats per les possibilitats de feina en l'especialitat, al que el Dr. Arrufat va mostrar amb estadístiques el gran potencial de la psiquiatria (una de cada quatre persones tindran algun problema de salut mental al llarg de la vida).

El cap de servei del CHV també va explicar el nostre model. La formació en salut mental al Consorci està basada en un model d'atenció integrada on l'acompanyament del pacient és prioritari. A més, el fet que el nostre servei de Salut Mental integri l'atenció a les addiccions (drogues i alcohol) també permet als residents formar-se de manera molt àmplia en aquest àmbit. Per últim, la formació en aquesta especialitat a Vic també suposa una oportunitat quant a fer recerca, donat que hi ha un grup de recerca en salut mental i innovació social.