Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

19 metges i infermeres comencen la formació com a especialistes a Osona

L'Hospital Universitari de Vic ha acollit la presentació de la nova promoció de metges i infermeres internes residents (MIR i IIR) que es formaran com a especialistes als hospitals i centres sanitaris de la comarca.

En concret, s'incorporen al Consorci Hospitalari de Vic sis nous metges, que es formaran respectivament en les especialitats de Cirurgia General (1), Geriatria (2), Psiquiatria (1), Medicina Interna (1) i Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (1); i dues noves infermeres en l'especialitat de Ginecologia i Obstetrícia (llevadores). Alhora, també s'incorporen set metges i quatre infermeres que es formaran com a especialistes en Atenció Familiar i Comunitària entre els centres d'atenció primària de la comarca i l'Hospital Universitari de Vic. Set d'ells estaran adscrits a la Unitat Docent de la Catalunya Central, de l'Institut Català de la Salut, i els altres quatre a ACEBA (que agrupa els CAP gestionats per entitats de base associativa).

Aproximadament, la meitat dels nous residents provenen de Catalunya -incloent dues metgesses nascudes a Vic-, mentre que la resta han arribat a la comarca procedents d'arreu de la geografia espanyola: des de les Canàries o les Balears, fins a Astúries, Extremadura o Castella la Manxa. El període de formació dels metges oscil·larà entre els 4 i 5 anys, depenent de l'especialitat que hagin escollit, mentre que la formació especialitzada de les infermeres durarà 2 anys.

Un quart de segle dedicats a la formació

Des de fa 27 anys, el Consorci Hospitalari de Vic està acreditat pel Ministeri de Sanitat per formar metges especialistes. En l'actualitat, té en formació un total de 26 metges interns residents (MIR) i quatre llevadores internes residents (LLIR), i col·labora en la formació com a especialistes en Atenció Familiar i Comunitària d'uns altres 24 metges i cinc infermeres.

En representació de les institucions sanitàries que participen en la formació dels residents, van prendre part en l'acte d'ahir el Dr. Rafael Toribio, director assistencial del CHV; el Dr. Miquel Casadevall, director del Servei d'Atenció Primària (SAP) Osona; el Dr. Jordi Roca, gerent de la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic; la Dra. Marta Serrarols, gerent de l'EAP Vic, i la Dra. Núria Roger, directora de Transferència de Coneixement del CHV.

LLIR · MIR · residents · Vic