“Recomanaria als meus companys venir a fer uns mesos de rotatori al CHV”
Parlem amb la Montse Capell, estudiant de 6è de medicina a la Universitat de Lleida, després de la seva rotació al servei de Ginecologia i Obstetrícia del Consorci Hospitalari de Vic.
1. Com vas acabar al servei de Ginecologia i Obstetrícia del CHV?
Mai havia estat al CHV ni coneixia ningú vinculat al centre, però havia visitat la ciutat anteriorment perquè els meus tiets i la meva cosina viuen a Vic. El cas és que el curs passat, mentre organitzàvem les rotacions del 6è curs, vaig comentar als meus tiets que em venia de gust fer algunes rotacions fora del meu hospital de referència (l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida), i em van proposar que anés a rotar al CHV i em quedés aquell mes a casa seva. Em va semblar molt bona idea i em vaig posar en contacte de seguida amb el departament de docència del CHV. Em van explicar que ja hi havia un conveni vigent amb la Universitat de Lleida i que, per tant, no hauria d'haver cap problema per organitzar la rotació externa. M'ho van posar molt fàcil a l'hora de tramitar els documents que calia presentar i em vaig sentir acollida des del primer moment.
Vaig triar anar al servei de Ginecologia i Obstetrícia perquè és una de les especialitats que més m'ha agradat des de sempre i volia aprofitar al màxim la rotació. Al meu hospital de referència som molts estudiants rotant, pel que és molt més difícil que no coincideixin molts alumnes amb un mateix professional, i més encara si s'intenta que en la rotació es vegi tot el que engloba una especialitat tan àmplia com Ginecologia i Obstetrícia. El fet que a Vic no hi hagi Facultat de Medicina em va fer pensar que hi hauria pocs estudiants de rotatori i que d'aquesta manera podria treure més suc de la rotació.
2. Com valores la teva experiència tant al centre com a la ciutat?
Ha sigut una experiència molt profitosa per a mi. No coneixia el centre, de manera que els primers dies anava una mica perduda, però de seguida em vaig saber orientar i moure per l'hospital. No vaig tenir cap problema a l'hora de trobar res, ja que tothom va ser molt hospitalari i el primer dia em van acompanyar fins al servei i em van presentar el personal de Ginecologia i Obstetrícia.
Havia visitat els meus tiets a Vic vàries vegades i sempre m'havia agradat la ciutat. El fet d'haver viscut aquí durant un mes m'ha permès visitar llocs que no coneixia i endur-me un record molt bo de la capital d'Osona.
3. Què t'ha aportat la rotació?
M'enduc la sensació d'haver vist i après moltes coses i d'haver-me pogut fer una idea general de l'especialitat. El primer dia de rotació la meva tutora al servei, la Dra. Borralleras, em va ajudar a organitzar on aniria cada dia del mes, de manera que acabo la rotació podent dir que he vist gairebé tot el que es fa en un servei de ginecologia. He estat a les consultes a la Clínica de Vic, a les plantes de l'hospital, a la sala de parts i als quiròfans. El fet de ser la única estudiant de Medicina del servei m'ha permès tenir més llibertat a l'hora de moure'm per les consultes i he de dir que tot el personal ha estat molt agradable amb mi, ja que m'han resolt tots els dubtes que els he plantejat i m'han convidat a preguntar i a col·laborar en la tasca assistencial en tot moment. M'he sentit molt còmoda durant tota la rotació i he vist moltes coses noves per a mi. Estic molt contenta d'haver triat fer la rotació al CHV i d'haver triat concretament Ginecologia. Recomanaria als meus companys, sense cap mena de dubte, venir a fer uns mesos de rotatori al CHV.
4. Quins són els teus plans de futur?
Ara per ara el pla és acabar la carrera, graduar-me i començar a estudiar per al MIR, amb la intenció de presentar-me a l'examen al febrer de 2017. És difícil tenir les coses clares a aquestes alçades, però és molt probable que triï Ginecologia i Obstetrícia, ja que és una especialitat que sempre m'ha agradat i que, a més, m'ha fet sentir molt còmoda durant aquest mes de rotació al CHV. Suposo que si fes un bon examen MIR i tingués l'oportunitat de triar el que volgués, triaria anar al Vall d'Hebron a fer la residència. No obstant, penso que els hospitals més petits també tenen molts avantatges, i si no tingués nota per triar un hospital de tercer nivell estaria contenta de poder anar a Lleida o a Vic, per què no?