Actualitat ← Altres notícies

Informació d'interès |

“Els residents de Pediatria al CHV veuen pràcticament totes les patologies dels pacients pediàtrics”

La cap del servei, Meritxell Torrabias, i una de les tutores de Pediatria, Maria Viñolas, ens parlen dels avantatges de formar-se al Consorci Hospitalari de Vic en aquesta especialitat, com s'organitza la formació sanitària especialitzada al servei i quins són els coneixements i aptituds que assoleixen els residents.

La tutora de Pediatria, Maria Viñolas, destaca que al CHV els residents tenen la possibilitat d'atendre "patologies molt diverses" en un servei que dona cobertura a gairebé al 100% dels pacients que tracten. A més, aquelles que no atenen les poden veure en les rotacions als hospitals amb els quals tenim conveni. D'aquesta manera, els especialistes en formació disposen de tots els avantatges de formar-se en un hospital de les dimensions de l'Hospital Universitari de Vic i poden conèixer, alhora, altres patologies més específiques.

La tutora explica que, durant la seva estada formativa, els residents aprenen a tractar "nounats sans, patològics i crítics des del primer moment", així com pacients "lactants, escolars i adolescents". El resident es forma mitjançant un model de molta proximitat amb els adjunts i de supervisió contínua i s'integra a un "equip jove, especialitzat en diferents branques de la Pediatria, amb ganes de formar nous especialistes".

La cap del servei de Pediatria, Meritxell Torrabias, afegeix que formar-se amb nosaltres té altres avantatges. "Som un equip que en tot moment estem interrelacionats i això permet que el resident, quan es troba en una rotació, tingui la possibilitat de fer el seguiment d'altres pacients que s'estiguin atenent a la resta de dispositius per no perdre's, així, cap patologia interessant".

Altres punts forts d'especialitzar-se en Pediatria amb nosaltres és l'aposta del servei per l'ecografia pediàtrica i el fet que els professionals del servei també donen cobertura a assistència primària, cosa que permet als especialistes en formació conèixer molt a fons al pacient en el seu dia a dia.  

En aquest vídeo, la cap del servei, Meritxell Torrabias, i la tutora de Pediatria, Maria Viñolas, ens donen més detalls sobre la formació del residents en aquesta especialitat al CHV.