Actualitat ← Altres notícies

Actualitat general |

23 residents completen la formació com a especialistes a Osona

L'Hospital Universitari de Vic ha acollit aquest dimecres l'acte de comiat als residents que completen la seva etapa formativa els pròxims mesos de maig i juliol per convertir-se en metges i infermeres especialistes.

Després de passar entre 2 i 5 anys de formació sanitària especialitzada, un total de 23 residents formats al Consorci Hospitalari de Vic, a la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic i als CAP d'Osona finalitzen, els pròxims mesos de maig i juliol, l'etapa docent per convertir-se en professionals en les seves respectives especialitats.

Aquest dimecres al migdia, es va celebrar a l'Hospital Universitari de Vic un acte per donar-los un merescut comiat i per reconèixer la tasca realitzada. En la sessió, es va homenatjar a cadascun dels residents i els seus tutors i tutores i companys de formació els van dedicar unes paraules sobre aquests anys d'aprenentatge que han passat als nostres centres.

Durant l'acte, la directora de Transferència de Coneixement, Núria Roger, va agrair el treball realitzat per tot l'equip docent i va adreçar unes paraules als nous especialistes: "el CHV és casa vostra. Teniu les portes obertes per continuar venint i per a futurs projectes de formació". Per la seva banda, la gerent del CHV i la FHSC, Sara Manjón, va felicitar als professionals per haver acabat la seva estada formativa i va posar en valor el model formatiu del CHV. En la seva intervenció, la gerent també va destacar la importància del "component persona", el saber "què fer i com tractar els pacients" en el procés d'aprenentatge. Un valor que s'intenta transmetre als residents i que denota i "marca la diferència" moltes vegades en la professió sanitària.

La cap d'estudis, Susanna Vilaseca, va manifestar que aquest comiat el volen plantejar com un "moment per al record": "avui us donem la benvinguda com a especialistes i com a companys de professió i us desitgem que continueu construint felicitat cada dia i regalant records als qui us envoltaran". Finalment, la coordinadora infermera de Docència, Recerca i Innovació, Alícia Minaya, va tancar els reconeixements dedicant unes paraules a les infermeres que enguany finalitzen la seva etapa formativa. La coordinadora va explicar que ha estat una "promoció discreta, treballadora i reivindicativa", des del respecte a les persones i a la professió, i va agrair els coneixements i les experiències compartides.

El proper mes de maig finalitzen la seva formació dues especialistes de Geriatria, dues de Medicina Interna, una de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i una de Psiquiatria.

Així mateix, també acaben la residència deu especialistes en Medicina Familiar i Comunitària (nou de la Unitat Docent de l'ICS a la Catalunya Central i un d'ACEBA). El mes de juliol, set infermeres completaran la seva etapa formativa: tres llevadores i quatre infermeres d'Atenció Familiar i Comunitària (dues de l'ICS Catalunya Central i dues d'ACEBA). Totes elles s'han format en col·laboració entre el CHV i els centres d'atenció primària de l'ICS a Manlleu i a Santa Eugènia de Berga, i a l'EAP Vic.