Actualitat ← Altres notícies

Actualitat general |

El CHV formarà MIR d'Anestesiologia i Reanimació

El Ministeri de Sanitat ha acreditat el Consorci Hospitalari de Vic per posar en marxa una Unitat Docent d'Anestesiologia i Reanimació. A partir de la convocatòria MIR 2024, podrem oferir 1 plaça de metge/essa intern resident en aquesta especialitat cada any.

La formació sanitària especialitzada en Anestesiologia té una durada de 4 anys i és una aposta clau, tant per a la nostra institució com per al conjunt del sector sanitari, per cobrir un dels perfils assistencials més demandats a nivell hospitalari. En aquest sentit, suposarà tenir una font pròpia d'anestesiòlegs al territori que podria suplir la dificultat actual per trobar especialistes.

Tenir la responsabilitat de formar futurs anestesiòlegs és un gran repte i un compromís amb la medicina actualitzada basada en la evidència: implica mantenir un estàndard de qualitat assistencial i de recerca elevat, fet que repercutirà positivament en els nostres pacients.

Perquè un hospital pugui formar especialistes en una disciplina, cal que compleixi uns elevats estàndards de capacitació docent. Al CHV fa més de tres dècades que formem residents: amb aquesta nova acreditació, comptarem amb unitats docents en 14 especialitats a nivell MIR (8), IIR (4), PIR (1) i FIR (1).