Actualitat ← Altres notícies

Actualitat general |

Premi TOP 20 a la millor gestió hospitalària i al millor servei de Cardiologia

El prestigiós programa Hospitals TOP 20 inclou l'Hospital Universitari de Vic entre els 20 millors hospitals de l'Estat, en un rànquing en què enguany competien 155 institucions sanitàries.

El Consorci Hospitalari de Vic ha estat guardonat amb els premis Hospitals TOP 20 a la "Millor gestió hospitalària global" d'un gran hospital general i al millor centre en l'especialitat de "Cor".

El programa Hospitals TOP 20 publica cada any la classificació dels 20 millors centres de l'Estat a partir d'una anàlisi d'indicadors que en mesuren els resultats a nivell de qualitat assistencial (mortalitat, complicacions, readmissions), bona pràctica clínica (cirurgia sense ingrés, hospitalitzacions evitables) i eficiència (durada de les estades, productivitat). Així mateix, valora 35 processos clínics per determinar quins hospitals obtenen millors resultats en vuit àrees clíniques concretes: Cirurgia digestiva, Sistema nerviós, Respiratori, Cor, Dona, Musculo-esquelètic, Ronyó i vies urinàries i Atenció al pacient crític.

Entre d'altres, els hospitals TOP 20 obtenen resultats molt per sobre de la mitjana a nivell de qualitat assistencial, amb una mortalitat un 30% per sota de la mitjana en 11 de les principals patologies i un índex de readmissions -pacients que han de tornar a ingressar per complicacions- molt més baix.

Cinc nominacions

Els resultats dels premis Hospitals Top 20 es van donar a conèixer el passat 24 de novembre, en un acte celebrat al Centre d'Art Reina Sofia de Madrid. Enguany, el CHV partia amb cinc nominacions: a millor Gestió hospitalària global i en les àrees clíniques de Sistema Nerviós, Cor, Musculoesquelètic i Atenció al Pacient Crític. Només quatre centres de tot l'Estat optaven a premi en tantes categories.

Els premis obtinguts són el reconeixement públic a la labor que desenvolupa tot el personal del Consorci Hospitalari de Vic en la millora de la pràctica clínica diària, i resultat de l'aposta continuada per la recerca de l'excel·lència en l'assistència al ciutadà, també en un context tan complex com l'actual.

Premis TOP 20 obtinguts pel CHV

Millor gestió hospitalària
El Consorci ha estat inclòs en la llista dels 20 millors hospitals públics de l'Estat. En concret, ha estat guardonat amb el premi a la millor gestió hospitalària global, en la categoria de Grans hospitals generals. És la vuitena vegada que el CHV és inclòs en aquest rànquing, des que es va començar a publicar l'any 2000.

Millor Servei de Cardiologia
El CHV també ha estat reconegut amb el premi TOP 20 a la millor "Àrea de Cor", pels resultats del Servei de Cardiologia. En aquesta especialitat es tenen en compte els resultats assolits en cinc processos assistencials bàsics: insuficiència cardíaca congestiva, bypass aortacoronari, infart agut de miocardi, arítmies amb tractament quirúrgic i angioplàstia coronària.