Actualitat ← Altres notícies

Informació d'interès |

Els futurs residents que triïn Medicina Familiar i Comunitària o Infermeria en Salut Mental a Catalunya rebran un incentiu econòmic

Salut ha posat en marxa un programa d'incentius, de fins a 9.000 euros l'any, adreçat als nous residents d'ambdues especialitats que s'incorporin a les unitats docents acreditades a Catalunya.

Els futurs residents que hagin superat les proves d'accés a la formació sanitària especialitzada i que, en l'adjudicació de places, escullin l'especialitat de Medicina Familiar i Comunitària (MFiC) o d'Infermeria en Salut Mental a una unitat docent de Catalunya tindran la possibilitat de rebre entre 5.000 i 9.000 euros anuals. Així ho estableix el programa d'incentius que ha impulsat el Departament de Salut per promoure aquestes dues especialitats, afavorir l'equitat territorial i atraure i retenir talent.

La mesura es farà efectiva per als nous residents de primer curs i s'allargarà durant tota l'especialitat: quatre anys en el cas de MFiC i dos en el cas d'Infermeria en Salut Mental. D'aquesta manera, els R1 d'aquestes dues especialitats, que s'incorporaran als centres a finals del mes de maig, rebran cada any entre 5.000 i 9.000 euros en funció d'on es trobi ubicada la unitat docent: 5.000 euros, si són a la corona 1 (àrea metropolitana de Barcelona); 7.000 euros, si el centre pertany a la corona 2 (resta de Barcelona), i 9.000 euros si es troben a la corona 3 (resta de Catalunya).

La promoció de les dues especialitats a Catalunya es reflecteix també en una nombrosa oferta de places de formació: 370 per l'especialitat de MFiC, una de les ofertes més grans de tot l'Estat espanyol, i 52 de l'especialitat d'Infermeria en Salut Mental. A Catalunya, l'oferta de places formatives d'Infermeria és la més gran de tot l'Estat, amb un total de 329 places repartides en sis especialitats infermeres diferents.

Quines places trobaràs a Osona?

Aquest 2022 comptem amb una vintena de places pròpies de formació sanitària especialitzada en 7 especialitats mèdiques, 3 d'Infermeria, 1 de Psicologia i 1 de Farmàcia. Entre totes les especialitats, es troba Infermeria en Salut Mental, amb una plaça a la teva disposició.

A més d'aquestes places, a Osona també es formaran 21 residents d'Atenció Familiar i Comunitària (15 MIR i 6 IIR) a les unitats docents de l'ICS Catalunya Central i d'ACEBA, uns residents en la formació dels quals col·laborem de manera molt important des del Consorci Hospitalari de Vic. A l'apartat 'Oferta de places' del Portal de Residents podràs consultar les especialitats i les places que t'oferim.