Actualitat ← Altres notícies

Actualitat general |

Els Premis Sanitat Osona 2021 reconeixen la recerca de diversos residents de la comarca

La 39a edició del certamen, celebrat divendres en el marc de la festivitat de Sant Cosme i Sant Damià, va guardonar diferents treballs de recerca i casos clínics liderats per residents que s'estan formant al CHV i la FHSC.

El Dr. Amat Botines, resident de Medicina Familiar i Comunitària, va ser el guanyador de la 4ta edició de la Borsa formativa pels residents en la categoria de Treballs de recerca amb l'estudi 'Impacte de les activitats extraescolars en la qualitat de vida relacionada amb la salut dels infants i adolescents'.

En la categoria de casos clínics, la 39a edició dels Premis Sanitat Osona van reconèixer ex aequo diversos treballs realitzats per residents que s'estan formant al CHV i la FHSC:

  • 'Endocarditis etiologia infreqüent', de la Dra. Maria Baldà, resident de Medicina Interna.
  • 'Dolor rápidamente progresivo de difícil manejo en un paciente oncológico', de la Dra. Laura Ciero, resident de Geriatria.
  • 'Agonistas GNRH como componente precipitador de patologia psiquiátrica', del Dr. Jairo Santiago García, resident de Psiquiatria.
  • 'Trastorno de estrés postraumáitico en sanitarios tras la pandemia Covid', de la Dra. Ana Marzán, resident de Psiquiatria.
  • 'Dolor dorso lumbar atípic' , del Dr. Sebastián Melgar, resident de Medicina Familiar i Comunitària.
  • 'Síndrome de Guillain-Barré como probable primer síntoma de SARS-CoV-2 en una paciente anciana' , de la Dra. Clàudia Pujol, resident de Geriatria, i la Dra. Marina Lobaco, resident de Medicina Familiar i Comunitària.

En l'acte organitzat pel Col·legi de Metges de Barcelona també es van lliurar diversos premis a col·laboradors docents com Núria Molist, Javier Díez de los Ríos, Núria Riera, Marta Casals i Jordina Muñoz. Maria saladich, ex-resident del CHV, va tancar el certamen interpretant dues peces musicals.