Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

16 nous especialistes finalitzen la seva formació als hospitals i CAP d’Osona

El Consorci Hospitalari de Vic va celebrar dimecres un acte de comiat a la darrera promoció de residents, que han passat entre 2 i 5 anys formant-se com especialistes als centres sanitaris de la comarca.

L'Hospital Universitari de Vic va acollir aquest dimecres l'acte de comiat als residents del Consorci Hospitalari de Vic (CHV) que completen enguany la seva etapa formativa. Aquest 2021, 16 metges/esses i infermeres, que han passat entre 2 i 5 anys formant-se als centres sanitaris d'Osona, acaben la seva residència per convertir-se en professionals de ple dret en les seves especialitats.

L'acte de comiat va reconèixer especialment l'esforç fet durant aquest últim any pels residents, l'equip docent i els professionals assistencials per garantir una formació especialitzada completa tot i l'afectació que ha tingut la pandèmia al sector sanitari. La directora Assistencial del CHV, la Dra. Rosa Morral, va agrair aquesta dedicació conjunta i va convidar els residents a valorar en positiu la situació viscuda: "Heu mostrat una gran adaptació a les adversitats, a més d'adquirir molta experiència i aprenentatges per créixer en l'àmbit personal i professional; teniu un futur ple d'oportunitats per davant". La directora de Transferència de Coneixement del CHV, la Dra. Núria Roger, i la cap d'estudis, la Dra. Susanna Vilaseca, van coincidir a l'hora de desitjar que s'hagin complert les expectatives amb les quals van arribar com a residents a la comarca i van posar en valor que s'han guanyat a pols rebre el títol d'especialistes gràcies al seu compromís i professionalitat.

La trobada es va celebrar a la sala d'actes de l'Hospital Universitari de Vic amb un aforament limitat per seguir les mesures de distància entre assistents. Durant l'acte, es va comptar amb els parlaments d'alguns dels residents que finalitzaven la seva etapa formativa i també d'alguns dels seus tutors, que van dedicar paraules d'agraïment i comiat als nous especialistes.

Aquest mes de maig completen la formació una especialista en Medicina Interna (especialitat que requereix 5 anys de formació), un especialista en Geriatria (format conjuntament amb l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic) i una de Psiquiatria (4 anys), així com dues infermeres llevadores (2 anys). També finalitzen el període de residència nou metges i dues infermeres d'Atenció Familiar i Comunitària de les unitats docents de l'ICS Catalunya Central i d'ACEBA, formats en col·laboració entre els hospitals del CHV i els centres d'atenció primària d'Osona.

Comptant els residents que finalitzen la seva etapa formativa, el Consorci Hospitalari de Vic ha tingut fins aquest mes d'abril 76 residents en actiu, que estan en diferents anys del seu període de formació en un total de 10 especialitats.