Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

“Si vols ser internista t’has de plantejar seriosament fer la residència en un hospital de tipologia i dimensions com el de Vic”

Procedent d'Argentona, la Dra. Marina Serras Pujol va escollir fa tres anys especialitzar-se en Medicina Interna al Consorci Hospitalari de Vic. Una opció de la qual està satisfeta i considera que li està permetent assolir tots els coneixements, aptituds i competències necessàries per ser una bona internista.

L'Hospital Universitari de Vic és un centre ideal per especialitzar-te en Medicina Interna. Així ho afirma Marina Serras, una de les residents que s'està formant a Osona. A mesura que avança la residència, cada vegada està més convençuda que la tipologia d'hospital i les dimensions són les òptimes per una especialitat generalista. És l'hospital d'aguts de referència d'una població de 160.000 habitants on s'atenen "una gran varietat de patologies" i bona part de les quals "són valorades pel propi servei de Medicina Interna", ja que en aquest centre els internistes lideren l'assistència dels pacients pluripatològics a Hospitalització.

A banda de la diversitat de patologies a les quals té accés el resident, considera que un altre gran avantatge és la mida de l'hospital: "aquí podem créixer com internistes sense perdre la part dels hospitals més petits d'abastar el màxim de coses, ni perdre la part dels hospitals grans d'especialitzar-te i arribar més profundament als coneixements", assegura Serras. El resident des del primer dia s'integra com un més de l'equip i es va dotant cada vegada de més "autonomia i autosuficiència", un fet que els permet a la llarga "acabar treballant a qualsevol tipus d'hospital". I aquesta idea de les sortides professionals és un altre gran valor que posen sobre la taula els residents del CHV: "la formació que estic rebent m'està permetent assolir els coneixements i les competències suficients com per desenvolupar-me laboralment a qualsevol altre tipus hospital -més gran, més petit o com aquest", subratlla la Marina.

Un altre punt fort que destaca la internista en formació és el fet que hi ha pocs residents per any i especialitat i això facilita que "els coneixements s'adquireixen directament dels adjunts -no pas de residents més grans-, ja que al CHV la ràtio adjunt/resident acostuma a ser 1/1 i això és molt enriquidor".

En definitiva, el seu pas pel Consorci està aportant a la del Maresme "autonomia, coneixements teòrics i de relació metge-pacient així com totes les competències per treballar en equip i entendre el funcionament d'un hospital a nivell laboral". I si hagués d'aconsellar a un MIR que vol ser internista li diria que es plantegi seriosament fer la residència en un hospital de tipologia i dimensions com el de Vic.