Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

Un ex-resident del CHV publica un llibre sobre el suïcidi basat en testimonis reals

Carlos Peña (ex-resident de Salut Mental del Consorci Hospitalari de Vic), Salvador Simó i Francesc Arrufat, investigadors del grup de recerca en Salut Mental i Innovació Social de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya i el Consorci Hospitalari de Vic, acaben de publicar el llibre Suicidio y vida.

El treball, basat en les històries reals de persones que han intentat suïcidar-se i en les dels seus familiars, es proposa comprendre millor el fenomen del suïcidi a partir de la percepció d'aquelles persones que l'han viscut en primera persona.

Cada any se suïciden 800.000 persones al món i és la segona causa de mortalitat mundial entre els 15 i els 29 anys. A Catalunya és la primera causa de mort entre els menors de 34 anys. Segons els autors, trencar amb el silenci que gira al voltant del fenomen i que estigmatitza tant les persones que ho han intentant com la gent que els envolta, és una manera de contribuir a comprendre millor el suïcidi i a poder-lo prevenir.

Les narratives intenses de les històries que apareixen al llibre ajuden a entendre els factors que porten una persona a intentar  posar fi a la seva vida i també aquells factors que l'ajuden a tirar endavant.

Més informació