Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

La beca de formació dels Premis Sanitat Osona premia la recerca de tres residents del CHV

Les residents de Medicina Interna Tamar Nerea Blanco, en categoria de millor treball de recerca, i Maria Baldà i Ana Castro, ex aequo en el millor cas clínic, han estat les guanyadores de la beca de formació per a residents de la 38a edició dels Premis Sanitat Osona.

El premi de la borsa de formació de residents, que enguany arriba a la seva 3a edició, es divideix en dues categories per premiar el millor treball de recerca i el millor cas clínic elaborat per metges i metgesses de segon any o més que estiguin en formació a la comarca d'Osona. El premi per a cada categoria consisteix en una borsa d'estudis de fins a 500 euros que cada resident haurà de destinar a la inscripció a un congrés, jornada o curs de formació.

En aquesta tercera edició de la borsa de formació de residents, els treballs reconeguts han estat els següents:

  • Premi en la categoria de treballs de recerca per a 'Infección urinaria asociada a sondaje urinario en Servicios médicos', a càrrec de la resident de Medicina Interna Tamar Nerea Blanco.
  • Premi ex aequo en la categoria de casos clínics per a 'CODEX-7: crònica de una muerte anunciada', a càrrec de la resident de Medicina Interna Maria Baldà, i '¿Aire en el cerebro? A propósito de un caso', de la resident de Medicina Interna Ana Castro.

Durant l'acte de lliurament de la 38ena edició dels Premis Sanitat Osona i de la 21a Beca d'Investigació d'Osona, celebrat el dilluns 30 de novembre a la seu de la delegació osonenca del Col·legi de Metges de Barcelona, es van reconèixer també altres estudis i projectes d'investigació realitzats per professionals del CHV i de la FHSC:

  • Categoria de treballs publicats: 'Diagnòstic de lesions cutànies mitjançant fotografies fetes amb un telèfon mòbil: enquesta en línia a metges d'atenció primària'. Francesc Xavier Marín, Josep Vidal, Pere Roura, Carles Janés, Rosa Taberner i Jacobo Mendioroz.
  • Categoria de treballs inèdits: 'Evolución 2001-2018 de los niveles de colesterol sérico en una población de Cataluña (Osona-Barcelona)'. Joan Deniel, Jordi Prat, Pere Roura, Maria Àngels Casas i Víctor Farré.
  • Treballs de recerca sobre el càncer: 'Avaluació del grau de fragilitat i personalització de l'atenció a persones amb malaltia oncològica atesos en una Unitat de Cures Pal·liatives'. Ester Fontserè, Anna Torné, Jordi Amblàs, Emma Puigoriol, Rut Cabestany, Alba Márquez i Ramona Sandu.
  • XXI Beca d'Investigació d'Osona: 'Infecció pel virus SARS-CoV-2 en la població pediàtrica d'Osona. Característiques clíniques, epidemiològiques i seroprevalença'. Montserrat Ruiz, Maria Viñolas, Àngels Rifà, Anna Ricart i Pere Roura.

Enhorabona a tots els premiats!