Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

Qui són les noves tutores de les llevadores?

Ruth Esmeralda Marchena i Lucía de Frutos són les noves tutores de les residents LLIR del Consorci Hospitalari de Vic. Les dues llevadores compaginaran l'activitat assistencial al Servei de Ginecologia i Obstetrícia amb l'acompanyament a les noves especialistes en formació.

La Ruth Esmeralda Marchena es va incorporar fa 18 anys, el 2002, al Servei de Ginecologia i Obstetrícia del CHV i coneix en profunditat com ha evolucionat l'especialitat en aquestes dues dècades. Formada al Perú com a llevadora, va homologar els seus estudis i va realitzar un postgrau en Qualitat Assistencial a més de participar en un estudi sobre els plans de part i la presa de decisió de les dones.

La Lucía de Frutos sap el que és formar-se com a llevadora a casa nostra: l'any 2016 va completar la seva etapa de formació sanitària especialitzada a Vic. Provinent de la província de Segovia, va formar-se com a infermera a Sòria i després de fer la residència al CHV va decidir quedar-se i seguir formant part de l'equip del servei.

Les noves tutores de les LLIR assumeixen el càrrec després de la jubilació de Rosa Rosean i  coincideixen en la il·lusió que els suposa aquesta nova responsabilitat: "És un repte que ens farà veure l'especialitat des d'una altra perspectiva i que requerirà que siguem resolutives i properes per ajudar a que les nostres residents es converteixin en bones llevadores i adquireixin totes les capacitats que necessitaran en el futur."