Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

19 nous especialistes finalitzen la seva formació als hospitals i CAP d’Osona

L'Hospital Universitari de Vic ha acollit aquest dijous l'acte de comiat als residents del CHV que completen enguany la seva etapa formativa. Aquest 2020, 19 metges/esses i infermeres, que han passat entre 2 i 5 anys formant-se als centres sanitaris d'Osona, acaben la seva residència per convertir-se en professionals de ple dret en les seves especialitats.

L'acte ha servit per posar en valor l'experiència adquirida pels residents en una promoció que ha hagut de fer front, a les acaballes de la seva etapa formativa, a la crisi sanitària de la COVID-19. La directora de Transferència de Coneixement del CHV, Núria Roger, ha valorat l'aprenentatge adquirit com una mostra del potencial de cada especialista: "Si heu superat aquesta situació, podeu estar segurs que us en sortireu en moltes altres". La directora Assistencial del CHV, Rosa Morral, ha agraït a tots els residents l'aportació feta dins els equips "per ajudar a tirar endavant l'atenció als pacients en uns moments tan complicats" i ha destacat el paper de tutors, equip de Docència i altres professionals en la formació dels nous especialistes. La cap d'estudis del CHV, Susanna Vilaseca, ha tancat els reconeixements als residents esperonant-los a "no tenir por d'experimentar, explorar i aprendre" en el futur per seguir creixent com a metges i infermeres.

Aquest mes de maig completen la formació un especialista en Cirurgia General i una de Traumatologia (especialitats que requereixen 5 anys de formació), dos especialistes en Geriatria (formades conjuntament amb l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic), una de Ginecologia i Obstetrícia i una de Psiquiatria (4 anys), així com dues infermeres llevadores (2 anys). També finalitzen el període de residència set metges i quatre infermeres d'Atenció Familiar i Comunitària de les unitats docents de l'ICS Catalunya Central i d'ACEBA, que s'han format en col·laboració entre els hospitals del CHV i els centres d'atenció primària d'Osona.

Comptant els residents que finalitzen la seva etapa formativa, el Consorci Hospitalari de Vic ha tingut fins aquest mes de maig 72 residents en actiu, que estan en diferents anys del seu període de formació en un total de 9 especialitats.