Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

La geriatria osonenca comparteix el seu coneixement al Congrés Català de l’especialitat

Professionals del Consorci Hospitalari de Vic i del Servei Territorial de Geriatria (CHV-FHSC) han tingut un paper destacat al 25è Congrés de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia (SCGiG), celebrat els dies 7 i 8 de novembre a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

El farmacèutic hospitalari Dr. Javier González Bueno del Servei de Farmàcia del CHV va transmetre els seus coneixements sobre adherència i adequació de la prescripció en el pacient fràgil, en un debat sobre persones grans, multimorbiditat i polifarmàcia.

Com a membre de la junta directiva de la SCGiG, el Dr. Jordi Amblàs va participar en l'organització del congrés i en la dinamització de les taules rodones sobre "Capacitat intrínseca, fragilitat i prevenció de discapacitat".

L'organització va acceptar la presentació d'11 pòsters de professionals del CHV i la FHSC, així com també 3 comunicacions orals. Dels centres del Consorci, van defensar els seus treballs:

Comunicacions orals

  • 'Estudi comparatiu de prevalença i grau de fragilitat entre l'Índex Fràgil-Vig i altres instruments de valoració de fragilitat' de la geriatra a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu Dra. Anna Torné.
  • 'Avaluació de la capacitat de presa de decisions en l'adequació de la prescripció farmacològica' de la resident de Geriatria, Mireia Mascaró.

Pòsters

  • 'Avaluació del risc de caigudes: comparació de les escales de crichton i stratify' de la infermera de l'Hospital Sant Jaume de Manlleu, Laura Espinosa.
  • 'Utilitat de les taloneres en la prevenció d'úlceres per pressió de talons i mal·lèols', de l'auxiliar d'infermeria de l'Hospital Sant Jaume de Manlleu, Josefa Compte.
  • 'Intervencions infermeres relacionades amb el maneig del delírium dels pacients atesos en una Unitat Geriàtrica d'Aguts' de la infermera de la Unitat Geriàtrica d'Aguts de l'HUV, Sandra Criach.
  • 'Com gestionem la medicació dels pacients a domicili', de la resident de Geriatria Laura Ciero.
  • 'Característiques epidemiològiques i clíniques dels pacients geriàtrica i/o amb cronicitat complexa que ingressen a un hospital d'atenció intermèdia', de la geriatra de la UGA, Clàudia Roca.

Donar veu a les residències i apostar per la docència

Amb el lema "Sumem Salut amb les Persones Grans" el congrés es va centrar enguany en l'abordatge col·laboratiu entre professionals de diferents àmbits i les persones grans, des d'una mirada que va més enllà de les disciplines per centrar-se en les persones.

El Congrés va apostar per donar veu al treball que es fa des de les residències i va fer èmfasi en la docència en Geriatria i Gerontologia amb la voluntat de reforçar la captació de talent de professionals del sector. En aquesta part sobre desenvolupament professional, el degà de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, Dr. Ramon Pujol, va impartir la ponència 'Noves evidències en docència'.