Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

Presència de residents del CHV a congressos nacionals i internacionals

Els residents del Consorci Hospitalari de Vic desenvolupen recerca durant la seva estada amb nosaltres. Per donar a conèixer els resultats dels seus estudis, a finals de setembre, cinc metges en formació van assistir a congressos de les seves especialitats per presentar diversos pòsters i comunicacions orals.

Els R4 de Geriatria Maricelis Cruz i Santiago Castejón van assistir al congrés European Geriatric Medicine Society (EuGMS), celebrat a Cracòvia del 25 al 27 de setembre. La Dra. Cruz va presentar el pòster "Where do elderly people go after visiting an Emergency Department?", amb el qual havia guanyat el mes de juliol una beca Vicenç Mercadé de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia que li va permetre participar al congrés. A més, també va presentar el pòster "Prescription review in older patients with type-2 diabetes meliitus at intermediate care hospital", elaborat conjuntament amb el Servei de Farmàcia del CHV.

Al congrés EuGMS, el Dr. Castejón va presentar-hi el pòster "Oral anticoagulation control in elderly people trated with anti vitamin K", elaborat conjuntament amb el Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari de Vic.

El servei de Psiquiatria i Salut Mental del CHV també ha tingut representació de residents als congressos nacionals i internacionals. La R3 de Psiquiatria Elisabet Tasa va exposar el pòster "Intimate partner violence amongst pacients diagnoses with severe mental disorder" a la European Conference on Schizophrenia Research (ECSR) que va tenir lloc a Berlin del 26 al 28 de setembre. Els mateixos dies, es celebrava a Bilbao el Congreso Nacional de Psiquiatria, on Santiago Garcia va presentar el pòster "Encefalitis enmascarada por una clínica psiquiàtrica: A propósito de un caso".

Finalment, la R3 de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia Ana M. Rodríguez va ser al Congrés de la Sociedad Española de Cirurgía Ortopédica y Traumatología (SECOT). Al congrés, celebrat a Saragossa del 25 al 27 de setembre, la resident va presentar la comunicació "Análisis comparativo de dos técnicas artroscópicas para tratamiento de la patología de la porción larga del tendón del bíceps".