Actualitat ← Altres notícies

Actualitat general |

L’Hospital Universitari de Vic reforma la tercera planta

El Consorci Hospitalari de Vic va iniciar el mes de juliol les obres de remodelació de la tercera planta de l'Hospital Universitari de Vic, que inclouran la reforma completa de l'ala que acull la unitat d'hospitalització 3.1 i del vestíbul. Les obres tindran una durada de set mesos i permetran crear espais més confortables, funcionals i accessibles per als pacients, familiars i professionals, entre els quals s’hi troben els residents.

A l'Hospital, amb el confort d'un hotel

El disseny de la tercera planta seguirà el Pla Funcional d'Hospitalització del Consorci Hospitalari de Vic, que defineix com han de ser tots els nous espais d'internament i que ja va guiar la reforma de la primera planta. Comoditat, funcionalitat i accessibilitat seran les senyes d'identitat de la nova unitat. La unitat comptarà amb 13 habitacions, totes dobles excepte una, tot i que podran funcionar com individuals segons les necessitats dels pacients i la disponibilitat. També millorarà la funcionalitat dels espais, per garantir la màxima comoditat als residents i a la resta de professionals durant l'assistència i afavorir el treball multidisciplinari.

La sostenibilitat ambiental serà un altre factor rellevant en el disseny de la unitat, tant en la tria dels materials i elements constructius, com a l'hora d'incorporar sistemes per optimitzar el consum energètic: climatització, il·luminació, tancaments...

2,5 milions en inversions

La reforma de la tercera planta tindrà un cost d'1,45 milions, que sortirà del total de 2,5 milions que el CatSalut té previst invertir en la millora de les instal·lacions i equipament dels centres del Consorci Hospitalari de Vic durant l'any 2019. Els treballs van començar el 29 de juliol i es preveu que durin uns 7 mesos, tot i que no afectaran ni l'activitat assistencial ni la circulació de pacients i visites.

A la unitat 3.1 s'hi ubicava fins fa pocs mesos la unitat d'internament de pacients aguts i subaguts de Psiquiatria, que recentment s'ha traslladat a uns nous espais a la planta 7. En paral·lel a les obres, durant aquest 2019 està previst projectar els plans de reforma d'altres espais de l'Hospital, com la unitat d'Esterilització i els nous Laboratoris, que es desenvoluparien a partir de l'any vinent.