Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

Rotació externa al Regne Unit sobre Medicina intestinal i colorectal

El nostre resident de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu Tomás Stickar va decidir fer una rotació externa al St. Mark's Hospital, al Regne Unit, un centre de reconegut prestigi internacional que està especialitzat en el tractament quirúrgic de tot tipus de patologies intestinals.

Durant la seva estada formativa en aquest l'hospital de Harrow, al nord-oest de Londres, Stickar va poder aprofundir en el coneixement de tècniques avançades de cirurgia mínimament invasiva, com la laparoscòpia i l'endoscòpia, així com en l'ús de la última tecnologia en la cirurgia robòtica.

Als quiròfans del St. Mark's Hospital, el cirurgià en formació va presenciar, durant tot el mes de març, més de 70 intervencions i va conèixer la diversitat de malalties a les que fan front des d'aquest centre hospitalari, com malalties inflamatòries, poliposi o càncer colorectal.

Sobre la seva rotació externa, el Dr. Stickar esmenta que "passar per un altre hospital t'ajuda a obrir la ment i a veure maneres diferents d'actuar, a més de madurar no només com a metge sinó també com a persona".

L'oportunitat de realitzar aquest tipus de rotacions externes és una de les moltes raons que tenen els residents per formar-se com especialistes al Consorci Hospitalari de Vic.