Actualitat ← Altres notícies

Actualitat general |

El CHV podrà formar infermeres especialistes en Geriatria i Salut Mental i psicòlegs clínics

El Ministeri de Sanitat ha acreditat el Consorci Hospitalari de Vic per posar en marxa dues noves Unitats Docents Multiprofessionals de Geriatria i de Salut Mental.

Perquè un hospital pugui formar especialistes en una determinada disciplina, cal que compleixi uns elevats estàndards de capacitació docent. Fins ara, el Consorci Hospitalari de Vic (CHV) podia formar residents en 10 especialitats (vuit mèdiques i dues d'infermeres). Aquest mes de juny, el Ministeri de Sanitat ha acreditat el CHV per crear dues noves unitats docents "multiprofessionals" en les especialitats de Geriatria i de Salut Mental. La resolució permetrà que, a més de formar metges/esses geriatres i psiquiatres com fins ara, es puguin formar especialistes en aquestes disciplines d'altres perfils professionals, com infermeres geriàtriques, infermeres de salut mental i psicòlegs clínics.

UDM de Geriatria

La nova Unitat Docent Multiprofessional (UDM) de Geriatria té acreditades les actuals dues places de metge intern resident (MIR) de Geriatria, i suma tres noves places en l'especialitat d'Infermeria Geriàtrica. Un perfil assistencial que és dels més demandats en l'actualitat. Els residents es formaran als hospitals Universitari de Vic, Sant Jaume de Manlleu i Santa Creu de Vic, així com a les residències Aura (Manlleu) i El Nadal (Vic), el CAP Manlleu i la FADO (atenció domiciliària).

UDM de Salut Mental

La Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental manté l'actual plaça anual de metge intern resident de Psiquiatria, i afegeix una plaça de resident / any en l'especialitat de Psicologia Clínica i una altra en l'especialitat d'Infermeria de Salut Mental. Els especialistes en formació tindran com a centres de referència Osona Salut Mental, l'Hospital Universitari de Vic i l'Hospital Sant Jaume de Manlleu.

72 residents en actiu

En l'actualitat, el Consorci participa en la formació de 63 metges interns residents (MIR) i de 9 infermeres especialistes (IIR). Amb la nova acreditació, la capacitat docent s'amplia en 5 noves places de resident l'any. Tanmateix, la convocatòria efectiva d'aquestes places dependrà de la Generalitat de Catalunya, que és qui decideix anualment quantes places permet ofertar a cadascun dels centres sanitaris.