Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

Residents del CHV participen en un congrés estatal de Geriatria

Els residents de Geriatria Maricelis Cruz, Jorge Morel i Santiago Castejón van presentar al 61è Congrés de la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia els resultats d'alguns dels projectes de recerca en què participen.

El congrés va tenir lloc el mes de juny a Saragossa, on es van reunir més de 1.100 professionals sanitaris. Els treballs presentats pels nostres residents de Geriatria van ser els següents:

  • "Control de la anticoagulación de pacientes ancianos previamente al ingreso en UGA", comunicació oral a càrrec de Santiago Castejón.
  • "Características de la atención en fase aguda de las fracturas de fémur. Modelo médico-quirúrgico de atención compartida", comunicació oral presentada per Jorge Morel.
  • Pòsters "Comparación de la prescripción en pacientes diabéticos y no diabéticos mayores de 75 años en un hospital de atención intermedia" i "Revisión de la prescripción en mayores de 75 años con diabetis Mellitus tipo II en un hospital de atención intermedia", presentats ambdós per Maricelis Cruz.

Durant el Congrés, geriatres i infermeres del Servei Territorial de Geriatria del Consorci Hospitalari de Vic – Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, van presentar altres pòsters sobre l'atenció a pacients fràgils. Els temes d'aquestes presentacions van ser el tractament d'úlceres en pacients amb fragilitat, l'adequació de la prescripció en pacients diabètics d'edat avançada i l'Índex Fràgil-VIG, un instrument per valorar la fragilitat desenvolupat íntegrament a Vic i amb presència a més de 30 centres de tota Espanya i a països com Portugal, Itàlia, Argentina i Mèxic.