Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

20 metges i infermeres comencen la seva formació com a especialistes a Osona

L'Hospital Universitari de Vic va acollir aquest dijous la presentació dels 20 nous metges i infermeres internes residents (MIR i IIR) que enguany comencen la seva formació com a especialistes als hospitals i centres sanitaris d'Osona.

Durant l'acte, la cap d'estudis, Susanna Vilaseca, va presentar els especialistes que comencen la seva formació i els va animar a viure la seva nova etapa amb il·lusió i amb responsabilitat. A més, els representants de les diferents institucions implicades en la formació sanitària especialitzada i algunes de les noves tutores els van dirigir unes paraules per convidar-los a formar-se en els coneixements de les seves especialitats i a créixer també en l'àmbit personal en el seu contacte amb els professionals, els pacients i l'entorn de la comarca.

En concret, s'incorporen al Consorci Hospitalari de Vic sis nous metges, que es formaran respectivament en les especialitats de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu (1), Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (1), Psiquiatria (1), Medicina Interna (1) i Geriatria (2), que és una especialitat conjunta amb la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic. En l'àmbit d'infermeria, comencen dues llevadores en l'especialitat de Ginecologia i Obstetrícia. Alhora, també s'incorporen deu metges i dues infermeres que es formaran com a especialistes en Atenció Familiar i Comunitària entre els centres d'atenció primària de la comarca i l'Hospital Universitari de Vic. Onze d'ells estaran adscrits a la Unitat Docent de la Catalunya Central, de l'Institut Català de la Salut, i un a ACEBA (que agrupa els CAP gestionats per entitats de base associativa).

Qui són els nous residents del CHV?

Els nous residents han arribat a la comarca procedents sobretot d'arreu de la geografia catalana i espanyola i, fins i tot, s'incorpora algun resident extracomunitari. El període de formació dels metges oscil·larà entre els 4 i 5 anys, depenent de l'especialitat que hagin escollit, mentre que la formació especialitzada de les infermeres durarà 2 anys. Al Bloc dels Residents del CHV, us presentem la nova promoció de MIR i IIR: d'on provenen, on van estudiar, quina especialitat cursaran, què esperen de la residència, etc.

Coneix els nous residents

Un quart de segle dedicats a la formació

Des de fa 30 anys, el Consorci Hospitalari de Vic està acreditat pel Ministeri de Sanitat per formar metges especialistes. Aquest últim curs acadèmic, el Consorci Hospitalari de Vic ha participat en la formació de 63 metges interns residents (MIR) i 9 especialistes en infermeria, entre les quals hi ha quatre llevadores internes residents (LLIR) i cinc infermeres en Atenció Familiar i Comunitària (IIR).

En representació de les institucions sanitàries que participen en la formació dels residents, van prendre part en l'acte la Dra. Núria Roger, directora de Transferència de Coneixement del CHV; el Dr. Joan Espaulella, cap del Servei territorial de Geriatria CHV-FHSC; la Dra. Marta Serrarols, gerent de l'EAP Vic Sud; la Sra. Lourdes Borralleras, directora del Servei d'Atenció Primària (SAP) d'Osona, i la Dra. Susanna Vilaseca, cap d'estudis del CHV.

EIR · IIR · MIR · MIR2019 · residents