Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

16 nous especialistes completen la seva formació als hospitals i CAP d’Osona

El Consorci Hospitalari de Vic organitza un acte de comiat a la darrera promoció de residents, que han passat entre 2 i 5 anys formant-se com especialistes als centres sanitaris de la comarca.

Fotografia conjunta dels residents amb els tutors i l’equip de Direcció de Transferència de Coneixement i de Docència del CHV
Fotografia conjunta dels residents amb els tutors i l’equip de Direcció de Transferència de Coneixement i de Docència del CHV

Noves cirurgianes, geriatres, traumatòlegs, llevadores... L'Hospital Universitari de Vic va acollir ahir l'acte de comiat a la darrera promoció de residents del CHV. Són 16 metges/esses i infermeres que, després de passar entre 2 i 5 anys formant-se als centres sanitaris d'Osona, finalitzen la seva etapa docent per convertir-se en professionals de ple dret en les seves especialitats.

La cap d'estudis, Susanna Vilaseca, els va agrair la seva dedicació durant els anys que han format part de l'equip del CHV i els va encoratjar a "entomar els projectes de futur sense deixar de voler aprendre i créixer, i sent fidels al que sou". La directora assistencial, Rosa Morral, els va fer arribar l'agraïment dels professionals de l'entitat "per tot el coneixement compartit i pel creixement demostrat", mentre que la directora de Transferència del Coneixement, Núria Roger, els va animar a "demostrar el que espera la societat de vosaltres, que sigueu els garants de l'excel·lència".

En concret, aquest mes de maig completen la formació una especialista en Cirurgia General i un de Traumatologia (especialitats que requereixen 5 anys de formació), dues especialistes en Geriatria (formades conjuntament amb l'Hospital Universitari de la Santa Creu) i una de Psiquiatria (4 anys), així com dues infermeres llevadores (2 anys). També finalitzen el període de residència vuit metges i una infermera d'Atenció Familiar i Comunitària de les unitats docents de l'ICS Catalunya Central i d'ACEBA, que s'han format en col·laboració entre els hospitals del CHV i els centres d'atenció primària d'Osona.

Els residents mostren el seu potencial investigador

Coincidint amb l'acte de comiat, l'Hospital Universitari de Vic va organitzar també una nova edició de la Jornada Científica de Residents. Dividida en tres blocs -infermer, quirúrgic i mèdic- els residents del CHV que participen en projectes d'investigació van donar a conèixer els resultats de la seva activitat de recerca. I és que la possibilitat que ofereix el CHV de fer la tesi doctoral i de fer recerca durant el període de residència és un complement molt ben valorat per part dels metges/esses i infermeres que trien el Consorci per cursar la seva especialització.

En l'actualitat, el Consorci Hospitalari de Vic compta amb 71 residents en actiu, que estan en diferents anys del seu període de formació en un total de 9 especialitats.