Actualitat ← Altres notícies

Jornades i cursos |

Osona, capital de la recerca en Geriatria i Gerontologia

L'Update en Geriatria organitzat per la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia (SCGiG) i la posterior Jornada de Residents van fer de Vic l'epicentre del coneixement català sobre aquesta especialitat.

Programa de la Jornada de Residents de Geriatria
Programa de la Jornada de Residents de Geriatria

Vic va ser la ciutat escollida per celebrar aquest 5 de març, a l'edifici El Sucre, la cinquena edició de l'Update en Geriatria que organitza anualment la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia (SCGiG), així com la Jornada de Residents de Geriatria, dedicada a la patologia cardíaca en la gent gran.

La Jornada de Residents va tenir lloc a la tarda i estava adreçada a residents de Geriatria i d'Infermeria Geriàtrica. S'hi va fer la presentació del pla de formació d'infermeria geriàtrica i hi va haver diverses ponències, entre les quals la del resident de Geriatria del CHV Santi Castejón, qui va exposar un cas clínic sobre fibril·lació auricular.

Al matí, el cinquè Update (#GeriCat19) va reunir un centenar de professionals de la Geriatria i la Gerontologia d'arreu de Catalunya i de l'Estat, que van posar en valor les millors aportacions de recerca dels professionals d'aquesta especialitat en les revistes científiques nacionals i internacionals.

El president de la SCGiG, Marco Inzitari, va ser l'encarregat d'inaugurar l'acte, juntament amb el cap del Servei Territorial de Geriatria i Cures Pal·liatives d'Osona, Joan Espaulella. La coordinadora del grup de recerca TR2LAB i vicedegana de recerca de la Facultat de Medicina, Marta Otero, va oferir la conferència inaugural "El repte de fer recerca a casa nostra (i no morir en l'intent): de la teoria a la pràctica".

Durant tot el matí, van tenir lloc diverses taules a fi d'exposar les millors evidències de Geriatria i Gerontologia de Catalunya i Internacionals de l'any 2018, en què van participar diferents professionals de la Geriatria del servei territorial de Geriatria i Cures Pal·liatives d'Osona com Mariona Espaulella i Jordi Amblàs (vicepresident de la SGCiG).

Per a tots els assistents, va ser una jornada positiva i enriquidora, tant d'actualització de coneixements com de retrobada entre professionals de l'àmbit de la Geriatria i la Gerontologia.