Actualitat ← Altres notícies

Jornades i cursos |

Residents del CHV participen en el curs de Suport Vital Intermig

Una dotzena de residents van prendre part aquest dimarts 30 d'octubre en una sessió teòrico-pràctica sobre Suport Vital Intermig. Amb el suport de professionals del CHV, els especialistes en formació van conèixer les mesures que, com a metges i infermeres, poden haver de dur a terme en casos d'urgència amb malalts crítics o en aturada cardiorespiratòria.

El curs, acreditat per l'European Resuscitation Council, va començar amb una formació online que els residents van realitzar durant dues setmanes i va finalitzar dimarts passat amb la sessió presencial a les instal·lacions de l'Hospital Universitari de Vic. Durant tot el dia, els residents van rotar per diversos espais en què van participar en la simulació d'una aturada cardiorespiratòria, van aprendre a utilitzar la via intraòssia i van manejar les mascaretes laríngies. La sessió va acabar amb un examen final.

La formació estava adreçada a R3 de Medicina i R2 d'Infermeria, fet que va suposar que participessin en aquesta formació 12 residents de les especialitats mèdiques de Geriatria, Medicina Interna, Psiquiatria i Ginecologia i Obstetrícia, i residents d'Infermeria Obstetricoginecològica (llevadores), així com els residents de Medicina i Infermeria en Atenció Familiar i Comunitària de les UDM ICS-Catalunya Central i ACEBA.