Actualitat ← Altres notícies

Actualitat general |

Sebastià J. Santaeugènia inaugurarà el Curs acadèmic del Consorci Hospitalari de Vic

El director del Programa de Prevenció i Atenció a la Cronicitat i del Pla Director Sociosanitari del Departament de Salut, Dr. Sebastià J. Santaeugènia, serà l'encarregat d'inaugurar, dijous 4 d'octubre a les 13:00 h, el Curs acadèmic 2018-2019 del Consorci Hospitalari de Vic.

Ho farà amb la conferència magistral "Reptes en atenció a la cronicitat en l'àmbit hospitalari d'aguts", que tindrà lloc a la sala d'actes de l'Hospital Universitari de Vic.

El Curs acadèmic 2018-2019 es desenvoluparà en el marc del conveni Hospital Universitari, que busca potenciar els vessants docent, de recerca i d'innovació, a través d'una major col·laboració entre l'àmbit assistencial i l'acadèmic. Per això, a més del Consorci Hospitalari de Vic, l'acte comptarà també amb la presència de representants i professionals de la Fundació Hospital de la Santa Creu, la Universitat de Vic, l'Ajuntament de Vic i el Servei Català de la Salut.

Al final de l'acte, es lliuraran els reconeixements anuals del Consorci a les 'Millors publicacions' i a la 'Millor comunicació' realitzades pels professionals durant el 2017, i s'homenatjarà als que han obtingut el grau de Doctor.

Una àmplia trajectòria assistencial i expertesa en l'abordatge de la cronicitat

Sebastià J. Santaeugènia és metge especialista en Medicina Interna, doctor en Medicina per la UAB i màster en Gerontologia Clínica i en Direcció d'institucions sanitàries per la UAB. Des de 2016, és el director del Programa de Prevenció i Atenció a la Cronicitat i del Pla Director Sociosanitari, dos instruments mitjançant els quals el Departament de Salut determina les línies directrius per impulsar, planificar i coordinar les actuacions a desenvolupar en els àmbits d'atenció a les malalties cròniques i a les persones que necessitin atenció geriàtrica, cures pal·liatives, amb demència, malalties neurodegeneratives o dany cerebral que pugui cursar amb discapacitat.

Santaeugènia ha estat adjunt d'Urgències de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, metge de la Unitat de Geriatria del mateix hospital i, posteriorment, entre el 2006-2017 va exercir com a cap del servei de Geriatria i Cures Pal·liatives a Badalona Serveis Assistencials.