Actualitat ← Altres notícies

Actualitat general |

Estudiar i especialitzar-se en Medicina i Infermeria a Vic

Vic és una ciutat amb una dilatada experiència en la formació de professionals de la salut, tant des de la vessant universitària com des de la formació sanitària especialitzada que s'ofereix des dels centres assistencials.

El Consorci Hospitalari de Vic va rebre l'acreditació per a la formació mèdica de postgrau pel Ministeri d'Educació i Ciència al juliol de 1989 i, des d'aleshores, ha anat augmentant la seva activitat en la docència, també en l'àmbit de residents. Per això, compta amb diverses unitats docents per a la formació d'especialistes en Medicina i Infermeria. És a dir, una vegada els universitaris s'han graduat com a metges o infermeres i després de realitzar l'examen MIR o IIR, poden seguir formant-se al CHV com a especialistes en Psiquiatria, Geriatria, Cirurgia General, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Medicina Interna, Ginecologia, Llevadores, metges o infermeres en Atenció Familiar i Comunitària.

El fet d'esdevenir Hospital Universitari, l'any 2014, amb el conveni establert amb la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya permet la utilització conjunta de les estructures dels centres hospitalaris i de la universitat per a la recerca i la innovació i acredita que tots els dispositius assistencials reuneixen els requisits per impartir docència en els graus de Ciències de la Salut de la UVic-UCC: Infermeria, Psicologia, Treball Social, Fisioteràpia, Teràpia Ocupacional i Nutrició Humana i Dietètica, i, des del 2017, Medicina.

El naixement de la Facultat de Medicina de la UVic - UCC el curs 2017-2018 ha estat el colofó perquè la ciutat de Vic i la comarca d'Osona esdevinguin un territori capdavanter a Catalunya en la formació de professionals de la salut.

Representants de les diferents institucions sanitàries del territori van participar aquest estiu en una tertúlia televisiva per debatre sobre la repercussió que la nova Facultat de Medicina té i tindrà a la Catalunya Central, la oportunitat que suposa per captar talent de nous professionals que vulguin ampliar també la seva carrera docent i es va posar especial èmfasi també en l'impacte positiu que tindrà el Grau de Medicina en la formació sanitària especialitzada ja que pot fer créixer la demanda de residents que vulguin seguir cursant els seus estudis al territori.