Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

El curs de sutures dona el tret de sortida a les sessions formatives per als nous R1

Els residents de primer any han participat aquest dimarts 13 de juny en un curs pràctic sobre sutures que s'ha impartit en format de taller i ha tingut per objectiu dotar els R1 de les habilitats suficients per poder realitzar sutures tant a urgències com en l'àmbit ambulatori, entre d'altres.

Els residents han pogut conèixer els diferents tipus de sutura utilitzats a l'Hospital Universitari de Vic per a ferides traumàtiques, quines característiques tenen i quan s'apliquen. A més, els residents també es formen en anuat amb porta i manual, i es familiaritzen amb l'instrumental.

El curs ha estat coordinat per la Dra. Maria Saladich, metgessa adjunta de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu i exresident del centre. Hi han participat també com a personal formador i orientador els doctors Francesc Sala, Joan Molinas, Manel Guixà, Andrés Dárdano, Jordi de Cózar i Raül Guerrero, a més de dues residents: la Dra. Yuhamy Curbelo, de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu, i la Dra. Gina Sàrries, de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia.

Els tallers i cursos continuaran en paral·lel a la formació especialitzada iniciada per cada resident. Properament, participaran en un taller d'embenats, una activitat formativa de l'aplicatiu RIMA i un curs de suport vital bàsic. Al setembre, coneixeran amb més profunditat els codis i protocols presents a l'àrea d'Urgències, així com algunes pautes a tenir en compte en la prescripció de medicaments i la política antibiòtica a la comarca d'Osona.