Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

27 metges i infermeres comencen la seva formació com a especialistes a Osona

Passaran entre 2 i 5 anys cursant la seva especialització als centres del Consorci Hospitalari de Vic i als CAP de la comarca

L'Hospital Universitari de Vic ha acollit avui la presentació dels 27 nous metges i infermeres internes residents (MIR i IIR) que enguany comencen la seva formació com a especialistes als hospitals i centres sanitaris d'Osona.

Durant l'acte, la cap d'estudis, Susanna Vilaseca, ha presentat un a un tots els especialistes que comencen la seva formació. A més, els representants de les diferents institucions implicades en la formació sanitària especialitzada els han dirigit unes paraules demanant-los que donin el millor d'ells mateixos per contribuir a mantenir l'excel·lència del sistema sanitari. Els han animat a ser exigents amb la formació que rebran i a estar oberts a aprendre el màxim tant en l'àmbit professional com personal.

En concret, s'incorporen al Consorci Hospitalari de Vic vuit nous metges, que es formaran respectivament en les especialitats de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu (1), Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (1), Psiquiatria (1), Medicina Interna (2), Ginecologia i Obstetrícia (1) i Geriatria (2), que és una especialitat conjunta amb la Fundació Hospital de la Santa Creu. En l'àmbit d'infermeria, comencen dues llevadores en l'especialitat de Ginecologia i Obstetrícia. Alhora, també s'incorporen tretze metges i quatre infermeres que es formaran com a especialistes en Atenció Familiar i Comunitària entre els centres d'atenció primària de la comarca i l'Hospital Universitari de Vic. Dotze d'ells estaran adscrits a la Unitat Docent de la Catalunya Central, de l'Institut Català de la Salut, i els altres cinc a ACEBA (que agrupa els CAP gestionats per entitats de base associativa).

Qui són els nous residents del CHV?
Els nous residents han arribat a la comarca procedents d'arreu de la geografia espanyola (també s'incorporen alguns residents d'altres països), però enguany n'hi ha molts que són d'Osona o de les comarques veïnes. El període de formació dels metges oscil·larà entre els 4 i 5 anys, depenent de l'especialitat que hagin escollit, mentre que la formació especialitzada de les infermeres durarà 2 anys. Al Bloc dels Residents del CHV, us presentem la nova promoció de MIR i IIR: d'on provenen, on van estudiar, quina especialitat cursaran, què esperen de la residència, etc. 

> Enllaç al nou apartat del portal

Un quart de segle dedicats a la formació

Des de fa 30 anys, el Consorci Hospitalari de Vic està acreditat pel Ministeri de Sanitat per formar metges especialistes. En l'actualitat, té en formació un total de 27 metges interns residents (MIR) i quatre llevadores internes residents (LLIR), i col·labora en la formació com a especialistes en Atenció Familiar i Comunitària d'uns altres 38 metges i cinc infermeres.

En representació de les institucions sanitàries que participen en la formació dels residents, han pres part en l'acte el Dr. Rafael Toribio, director assistencial del CHV; el Dr. Jordi Roca, gerent de la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic; la Dra. Marta Serrarols, gerent de l'EAP Vic Sud, la Dra. Anna Aran, gerent de l'ICS Catalunya Central, la Dra. Núria Roger, directora de Transferència de Coneixement del CHV, i la Dra. Susanna Vilaseca, cap d'estudis del CHV.