Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

Els futurs metges i infermeres residents assisteixen a les portes obertes

El Consorci Hospitalari de Vic ha rebut aquest dimecres la visita de 25 futurs residents que han volgut conèixer de primera mà el nostre model docent abans de triar plaça per cursar la Formació Sanitària Especialitzada.

La cap d'estudis, Dra. Susanna Vilaseca, ha explicat els avantatges d'un model formatiu on destaca l'atenció personalitzada: "El nostre equip està compromès amb la docència i, malgrat atendre una població de 150.000 persones, som prou petits com per fer un seguiment proper dels residents i introduir-los des del primer dia en l'assistència". Aquest contacte amb el pacient des que comencen la formació "permet als residents obtenir les habilitats amb rapidesa", sempre amb la supervisió personalitzada i progressiva per part dels tutors.

Durant la sessió de benvinguda també s'ha posat en valor la trajectòria formativa del CHV, que té unitat docent des del 1989, i el conveni amb la UVic-UCC, que facilita als residents prendre part d'alguna de les línies de recerca que s'hi desenvolupen.

Per la seva part, les Unitats Docents de l'ICS Catalunya Central i d'ACEBA, representades per en Joan Deniel i en Roger Codinachs, han explicat la formació dels residents d'Atenció Familiar i Comunitària, que es realitza de forma conjunta entre el Consorci Hospitalari i diversos ambulatoris de la comarca d'Osona.

Per últim, els tutors de les diverses especialitats, juntament amb alguns i algunes residents, han realitzat entrevistes personalitzades i una visita guiada per les instal·lacions de l'Hospital Universitari de Vic.

9 especialitats i 27 places

El Consorci Hospitalari de Vic ofereix Formació Sanitària Especialitzada en 9 especialitats -7 de mèdiques i 2 d'infermeres-. Aquest any 2018, hi ha una oferta de 27 places en total: 1 de Cirurgia General, 1 de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, 2 de Geriatria (conjunta amb la Fundació Hospital de la Santa Creu), 2 de Medicina Interna, 1 d'Obstetrícia i Ginecologia, 1 de Psiquiatria i Salut Mental, 2 de Infermeria obstetricoginecològica (llevadores) i 17 places per formar metges i infermeres d'Atenció Familiar i Comunitària (conjunta amb l'ICS Catalunya Central i ACEBA).