Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

Rotació externa a Florida per aprofundir en tècniques laparoscòpiques avançades

De l'Àfrica Occidental al Sud-est dels Estats Units. Són les destinacions per les que ha estat la nostra resident de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu Yuhamy Curbelo, en les últimes setmanes. Poc després de tornar d'una missió quirúrgica i solidària al Senegal, la cirurgiana en formació ha emprès ara un nou viatge a Florida per seguir-se formant en la seva especialitat.

En aquesta ocasió, la Dra. Curbelo està durant tres mesos a la Unitat de Cirurgia Laparoscòpica y Bariàtrica de la Cleveland Clinic de Florida, per realitzar una rotació externa en aquest centre de reconegut prestigi de l'est dels Estats Units.

L'objectiu de la rotació és que la resident aprofundeixi en tècniques laparoscòpiques avançades i en l'ús de materials d'última tecnologia aplicats a la Cirurgia Bariàtrica -conjunt de procediments quirúrgics utilitzats per tractar l'obesitat-, així com completar l'aprenentatge de tècniques quirúrgiques en laparoscòpia avançada aplicada a la patologia benigna i maligna esofàgica. Tot plegat, sota la direcció del Dr. Raul Rosenthal, professional amb una llarga experiència i cap de la secció de cirurgia mínimament invasiva del Metabolic Institute de la Cleveland Clinic.

Per l'estada que s'allargarà fins el 18 d'abril, la Dra. Curbelo compta amb una beca atorgada per la Asociación Española de Cirujanos. L'oportunitat de realitzar aquest tipus de rotacions externes és una de les moltes raons que tenen els residents per formar-se com especialistes al Consorci Hospitalari de Vic.

Yuhamy Curbelo explica la seva experiència com a resident del Consorci Hospitalari de Vic al següent vídeo: