Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

Clàudia Roca: “M’han format com a metge però també com a persona”

Moltes hores d'estudi, nervis, incertesa.... però també il·lusió i esperança per obtenir una bona feina i un futur prometedor. Amb aquesta barreja de sensacions es troben aquests dies els graduats en Medicina que, el proper 10 de febrer, optaran a una de les places de l'examen MIR.

La resident de Geriatria del Consorci Hospitalari de Vic, Clàudia Roca, va viure aquest procés ara fa exactament 3 anys. Ara vist en perspectiva, està molt satisfeta de com li va anar i de l'elecció que va prendre. Va escollir l'especialitat de Geriatria per varis motius: "Al ser una especialitat generalista, estàs molt en contacte amb la persona que atens i la valores de forma global, en tots els aspectes de la seva vida". Tanmateix, també va tenir en compte altres aspectes a l'hora d'escollir plaça. L'actual envelliment de la població i l'augment de persones amb necessitats complexes fa que la Geriatria sigui una especialitat amb molta projecció professional que planteja nombrosos reptes per als sistemes de salut dels propers anys. "A la comarca d'Osona, aquesta especialitat està en auge i hi veig futur", assegura Roca.

L’especialista en formció anima als opositors MIR a elegir Vic per a la seva formació sanitària especialitzada. "A l'acabar la residència, m'hauran format com a metge però també com a persona. Quan surts de la Facultat, t'han ensenyat la Medicina d'una manera però quan entres en contacte amb la realitat aprens a interactuar amb el pacient, les famílies i amb altres professionals i et trobes amb els problemes reals de les persones ateses". La supervisió de la docència al Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital de la Santa Creu és molt personalitzada i progressiva i, per als residents, "això és un plus" que aporta valor afegit a la formació.