Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

La cirurgiana Maria Saladich explica a EL9TV l'experiència d'atendre les víctimes de l'atemptat de Barcelona

Maria Saladich, cirurgiana del Servei de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu de l'Hospital Universitari de Vic, va ser una de les professionals que va atendre les víctimes de l'atemptat a La Rambla de Barcelona, el 17 d'agost.

Ara, per fer balanç del 2017, EL9TV li ha fet una entrevista per copsar el testimoni de la cirurgiana i conèixer com va viure aquella fatídica tarda d'agost.

Saladich va començar la formació sanitària especialitzada al Consorci Hospitalari de Vic l'any 2011 i, una vegada finalitzada al residència, es va quedar a treballar a l'Hospital Universitari de Vic. Actualment, combina la feina al CHV amb guàrdies a altres hospitals catalans (Palamós i Barcelona). Precisament, aquell dia, la cirurgiana de Vic feia la seva primera guàrdia a l'Hospital del Mar, el centre més proper al lloc de l'atemptat i que va haver d'atendre més ferits.

Segons la doctora, va ser una oportunitat per poder "conèixer de primera mà l'aplicació del codi politrauma i com fer-lo funcionar a la perfecció", assegura. Reconeix que aquell dia va aprendre molt i se sent molt orgullosa de tot el que va poder fer per les víctimes.