Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

Els residents es formen en bioètica en l’àmbit sanitari

L'activitat assistencial requereix que els professionals sanitaris prenguin decisions tenint en compte valors i principis morals i ètics, ja que cal respectar els drets que tenen els pacients sobre la seva salut. Per donar a conèixer l'aplicació de la bioètica als especialistes en formació, el CHV ha iniciat aquest mes de gener un curs adreçat a residents de Medicina i d'Infermeria.

El curs de bioètica per a residents va començar el dimecres 13 de gener amb una sessió introductòria sobre els conceptes bàsics de la bioètica (ètica, bioètica, moral i la situació actual). El calendari del curs s'allargarà fins a mitjans de març i comptarà amb deu sessions per tractar aspectes diversos com la intimitat i la confidencialitat, la participació dels pacients en la presa de decisions, l'assistència en moments de final de vida o el paper dels diversos comitès d'ètica.

Les sessions compten amb la col·laboració docent de professionals del CHV i de ponents externs per oferir una formació de gran valor per a l'activitat present i futura dels nostres residents.