Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

El Servei de Cirurgia General rep tres beques al Congrés Nacional de l’especialitat

L'Associació Espanyola de Cirurgians va lliurar diverses beques de formació i recerca durant el seu Congrés Nacional, tres de les quals van ser concedides a professionals del CHV: els cirurgians Clara Pañella i Raül Guerrero i la resident Júlia Gardenyes. Durant la trobada, celebrada de forma virtual, també es va reconèixer una comunicació oral de la Dra. Gardenyes com una de les cinc millors del congrés.

El 33è Congrés Nacional de Cirurgia es va celebrar de l'11 al 14 de novembre en format virtual i va permetre tractar els últims avenços i tendències en l'àmbit de la cirurgia. En el marc del congrés, l'Associació Espanyola de Cirurgians (AEC) va concedir tres de les seves beques de formació i investigació a professionals del Servei de Cirurgia General del CHV:

  • La Dra. Clara Pañella va rebre la Beca AEC-J&J Fellowship de Cirurgia Bariàtrica, que li permetrà formar-se durant un any en un altre centre.
  • El Dr. Raül Guerrero va rebre una de les Beques a la Col·laboració Internacional per poder participar en un projecte quirúrgic a les poblacions dels Char, al delta del Ganges (Bangladesh).
  • La Dra. Júlia Gardenyes, resident de quart any de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu, va rebre una de les beques per a residents per poder fer una rotació externa d'entre un i tres mesos a l'hospital Universitätsklinikum Hamburg-Eppendorf, a Alemanya.

Durant el congrés, es va poder aprofundir en aspectes com la estandardització, la investigació, la innovació, la connectivitat i la sostenibilitat al voltant de les intervencions quirúrgiques. Entre les diverses presentacions, la comunicació '¿Podemos anticipar resultados en la cirugía de Urgencias con la identificación de pacientes frágiles?', a càrrec de la Dra. Gardenyes, va ser reconeguda per l'organització com una de les cinc millors comunicacions orals del congrés.