Actualitat ← Altres notícies

Avantatges |

“Els residents acaben la formació havent atès molts parts i havent operat molt”

La tutora de residents de Ginecologia i Obstetrícia del Consorci Hospitalari de Vic, Eva Borralleras, sap bé que la seva és un especialitat mèdico-quirúrgica i que, per tant, al metge en formació li ha d'agradar el quiròfan: "És una especialitat molt completa per les seves vessants mèdica i quirúrgica; el resident ha de treballar molt durant els quatre anys d'especialització per assolir molts coneixements i habilitats".

El fet d'haver-hi pocs residents, fa que cadascun d'ells s'integri com un integrant més de l'equip i pugui aprofundir molt a nivell assistencial, quirúrgic i de procediments. "Si ell vol, el resident pot veure a tots els pacients que entren per la porta, acompanyat de l'adjunt que supervisa -amb més intensitat durant els primers anys-", assegura la Dra. Borralleras. D'altra banda, remarca que és molt important l'actitud que adopta l'especialista en formació i, en funció d'això, "guanyarà autonomia abans o després i els tutors sempre estarem al costat per guiar-los en aquest camí".

En el vídeo, la Dra. Borralleras fa un repàs a l'itinerari formatiu dels residents, tot assegurant que acaben la formació "havent operat molt, havent fet molts parts, havent realitzat molts procediments i amb molt bagatge a nivell assistencial".

El Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Universitari de Vic imparteix docència des de l'any 2007 (quan va rebre la primera acreditació). El 2014 es va reacreditar en Unitat Docent Multiprofessional d'Obstetrícia i Ginecologia (forma LLIR des de 2004 i MIR des de 2007).