Actualitat ← Altres notícies

Informació d'interès |

Maria Viñolas: "Del CHV en surten professionals excel·lents que poden anar a tot arreu"

25 metges i infermeres que acaben de realitzar els exàmens MIR i IIR van assistir ahir al matí a la jornada de portes obertes que el CHV ofereix als futurs residents. Tots ells es troben en un moment clau per a l'elecció de la plaça on voldran cursar la Formació Sanitària Especialitzada i, per tant, la trobada va suposar per al Consorci una bona oportunitat per mostrar el seu model formatiu.

La cap d'estudis, Maria Viñolas, va donar la benvinguda a tots els assistents i els va presentar el Consorci Hospitalari de Vic, les característiques de la institució (proximitat, atenció personalitzada, qualitat, ABP) i els avantatges de fer la residència al CHV: "som un hospital universitari, amb molta implicació en l'àmbit de la Docència". Tenint en compte que alguns dels futurs residents venien de diferents punts de l'estat espanyol, Viñolas també va aprofitar per situar Vic en el mapa de Catalunya, perquè coneguin el territori en el que treballaran i, probablement, viuran en els propers anys de la seva vida. Com a consell, la cap d'estudis els va explicar que per escollir plaça han de fixar-se en 4 qüestions: la vessant assistencial, la formativa, la investigadora i la projecció de futur. "Aquí, la part assistencial és un 10. Els residents, des del primer dia s'involucren al 100% en l'assistència dels pacients".

Els coordinadors docents d'ACEBA i l'ICS Catalunya central, Roger Codinachs i Joan Deniel, així com els coordinadors docents de l'ABS Manlleu i l'ABS Santa Eugènia, Sara Sánchez i Marta Cantero, van explicar als assistents la formació en Medicina Familiar i Comunitària al Consorci Hospitalari de Vic. I els tutors de les diferents especialitats van rebre als futurs residents amb entrevistes personalitzades i una visita guiada per les instal·lacions de l'Hospital Universitari de Vic.

9 especialitats i 20 places

El Consorci Hospitalari de Vic ofereix Formació Sanitària Especialitzada en 9 especialitats -7 de mèdiques i 2 d'infermeres-. Aquest any 2017, hi ha una oferta de 20 places en total: 1 de Cirurgia General, 1 de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, 2 de Geriatria (conjunta amb la Fundació Hospital de la Santa Creu), 2 de Medicina Interna, 1 de Psiquiatria i 2 de Infermeria obstètrico-ginecològica (llevadores) i 11 places per formar metges i infermeres d'Atenció Familiar i Comunitària (conjunta amb l'ICS Catalunya Central i ACEBA). L'única especialitat que no obre plaça aquest any és Ginecologia i Obstetrícia.

El model formatiu del CHV en 8 minuts

El CHV ha editat un vídeo informatiu per mostrar com s'orienta la Formació Sanitària Especialitzada al Consorci Hospitalari de Vic. L'audiovisual fa una breu pinzellada per algunes de les 9 especialitats que ofereix la institució. Els tutors, caps de servei i la cap d'estudis expliquen els avantatges de cursar l'especialitat al CHV i els residents comparteixen el seu testimoni i la seva experiència personal.

Veure el vídeo

IIR · LLIR · MIR · residents