Actualitat ← Altres notícies

Actualitat general |

El CHV s'incorpora al patronat que regirà la Facultat de Medicina

El director general del Consorci Hospitalari de Vic, Pere Soley, i el director general de la Fundació Althaia, Manel Jovells, s'han incorporat al Patronat de la Fundació d'Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), entitat titular de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, en representació de les respectives institucions.

Així ho va aprovar el mateix Patronat en la reunió que va tenir lloc aquest passat dimarts. La incorporació de les dues principals entitats sanitàries del territori enforteix l'estructura de la Fundació, que ja compta amb vuit patrons: a més de Soley i Jovells, en són el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Vic, Josep Arimany, que n'és el president; la regidora de Salut de l'Ajuntament de Manresa, M. Mercè Rosich, que n'és la vicepresidenta; mentre que la resta de vocals són el director general de la FUBalmes, Joan Turró; el director general de la FUBages, Valentí Martínez; l'adjunta a la direcció general de la FUBages, Imma Ubiergo; i el secretari general de la FUBalmes, Josep Terradellas.

Pendents del Ministeri d'Educació

La reunió del Patronat de la FESS va servir també per aprovar el pla de viabilitat de la Fundació i donar llum verda al règim econòmic amb el qual funcionaran els estudis de Medicina, que manté una coherència i continuïtat respecte al ja vigent a la UVic-UCC. El paquet econòmic inclou també el règim d'ajudes per a estudiants, que s'ha concretat en un total de 12 beques cada any, per un import de 8.000 euros cadascuna.

L'octubre passat la junta del Consell Interuniversitari de Catalunya va aprovar incloure el grau de Medicina de la UVic-UCC a la programació de curs universitari 2017-2018. Ara el projecte està pendent de rebre la validació del pla d'estudis per part de l'Agència de Qualitat Universitària i de la concessió, per part del Ministeri d'Educació, de les 90 places sol·licitades. La Facultat de Medicina de la UVic-UCC s'orientarà a la formació comunitària i integral de metges, una de les àrees de salut amb més demanda, per donar resposta a les necessitats de les persones. El pla d'estudis incorpora elements innovadors des del punt de vista pedagògic, com l'ensenyament basat en la resolució de casos clínics, l'aposta per grups reduïts, la docència personalitzada i la internacionalització. La nova facultat s'ubicarà a Vic i tindrà una unitat docent a Manresa.