Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

L'ex-resident Maria Saladich publica 14 dibuixos al Catorze.cat

La Maria Saladich es va formar com a cirurgiana al Consorci Hospitalari de Vic. Actualment, és adjunta al Servei. Entre els seus hobbies es troba el dibuix, i durant la residència va obrir una pàgina web i una de Facebook per compartir les seves creacions. Ara, al Catorze.cat han publicat alguns dels seus dibuixos.

Un dels dibuixos de la Maria Saladich.
Un dels dibuixos de la Maria Saladich.

És temps d'estimar-te

Quan fas medicina, estudies durant molts anys. Et trobes buscant feina quan ja en tens trenta. Has de fer moltes coses i fer-les molt bé, són un munt de pressions. Tothom et demana temps, arribes tard a tot arreu perquè vas atabalada. Treballes moltes hores i al mateix temps et demanen que publiquis, que investiguis, que ho petis. 

He acabat l'especialització de cirurgia general. Necessitava fer alguna cosa diferent. I vaig començar a dibuixar, obrint un compte de Facebook i una pàgina. Signo com a Marylou i la noia de la historieta té per nom Thegirlwhosalwayslate. Els faig sempre a mà, a casa, a cafeteries. Quan m'hi poso em van venint les idees. Ric de mi mateixa, perquè sempre arribo tard als llocs (és un punt feble que tinc), però sé que també es tracta de dir que tampoc és tan greu. Els tardons som optimistes, perquè pensem que podem fer més coses de les que realment podem fer.

L'autora del text és la Gemma Ventura, i en aquest enllaç pots veure tots els dibuixos publicats per la Maria.