Actualitat ← Altres notícies

Informació d'interès |

Participem a les jornades PostMIR de CTO explicant el nostre model

El passat 1 de març, residents, tutors i caps de servei del Consorci Hospitalari de Vic (CHV) de diferents especialitats van participar a la jornada d'orientació PostMIR organitzada per l'acadèmia de preparació d'exàmens CTO. 

Durant la jornada, els professionals del CHV van resoldre els dubtes de tots els futurs residents que es van acostar a visitar el nostre espai. A banda de preguntar pel nostre hospital, els futurs residents es van interessar per les particularitats de les diferents especialitats i van demanar consells als nostres metges en formació per triar plaça.

D'altra banda, les representants del CHV de les especialitats de geriatria i de psiquiatria van oferir xerrades específiques de l'especialitat. En el cas de geriatria, l'encarregada de parlar del model del CHV va ser la tutora, Lorena Bajo. La Dra. Bajo va explicar l'organització de la formació especialitzada en geriatria i va exposar què cal per ser geriatra, un camp amb molt de futur tant per les necessitats de la creixent població envellida com per les necessitats de formació en geriatria que tindran els metges de la resta d'especialitats.

Pel que fa a psiquiatria, les residents Ana Cristina Martín i Delphine Sylvestre van explicar com és la formació i com estan vivint la seva residència. Per començar, van trencar mites al voltant de la psiquiatria i van exposar què cal per psiquiatra: saber escoltar, tenir una ment oberta i una mentalitat multidisciplinar. Per últim, van parlar del CHV on, des del primer dia, s'han sentit acompanyades i recolzades per tot l'equip.

Per finalitzar la jornada, el cap de servei de Medicina Interna, Dr. Gianni Lucchetti, va presentar el Consorci Hospitalari de Vic en una última xerrada. El Dr. Lucchetti va destacar, per sobre de tot, el nostre model de proximitat tant amb els residents com amb els pacients. També, va explicar que som l'hospital de referència a la comarca i que atenem el 99% dels problemes de salut d'una població de 160.000 persones. Per acabar, va dir als futurs residents que el CHV "és un hospital on podreu fer de tot i on des del primer dia sereu algú".

---

Els professionals que van representar el CHV a la jornada van ser:

  • Medicina Interna: Dr. Gianni Lucchetti, cap de servei
  • Geriatria: Dra. Lorena Bajo, tutora
  • Psiquiatria: R3 Ana Cristina Martín i R2 Delphine Sylvestre
  • Cirurgia: Dra. Maria Saladich, adjunta formada al CHV, i R3 Yuhamy Curbelo

CHV · MIR · residents