Actualitat ← Altres notícies

Activitat residents |

Una resident del CHV participa en un congrés a New Orleans

A principis de maig, la R3 de Cirurgia General Yuhamy Curbelo va participar al Medical Case Reports celebrat a New Orleans, Estats Units. 

La Yuhamy va presentar al Congrés un interessant cas clínic d'una pacient del servei de Cirurgia del Consorci Hospitalari de Vic. Després de tornar, explica que li sembla una oportunitat única haver pogut participar com a expositora en un congrés a Estats Units i haver pogut representar al nostre hospital. A més, la resident considera que assistir a aquest tipus de congressos és una molt bona experiència personal ja que permet conèixer a metges de molts llocs del món, i compartir amb ells experiències i coneixements clínics. 

En el cas dels especialistes en formació, la Yuhamy creu que l'intercanvi de coneixements que es produeix als congressos internacionals dóna als residents una visió àmplia amb diversos enfocaments clínics que reforça el seu aprenentatge. 

Finalment, la Yuhamy aconsella als residents que vulguin participar en congressos internacionals que, en primer lloc, llegeixin amb criteri, ja que la literatura mèdica és molt extensa i s'ha de practicar l'habilitat de seleccionar les publicacions de qualitat. A partir d'aquest pas, en segon lloc considera que s'ha d'aprendre a identificar els potencials casos o treballs a desenvolupar per finalment poder presentar. Finalment, la nostra resident ens parla d'una organització anomenada OMICS que patrocina congressos internacionals i anima als residents interessats a buscar informació i participar com ha fet ella.